Bum iz Sony-a ! Vodootporna mašinerija sa kamerom od 21 megapiksel ! (video)

106

Nadograđeni hardver sada donosi 2,2 GHz procesor, 2 GB RAM-a, ali i kameru od čak 20,7 megapiksela, koja uživo prenosi na vaš Facebook. Stiže već u septembru.

Dok se top modeli pametnih telefona danas hvale četverojezgrenim procesorima i Full HD ekranima sve je teže posebno se isticati. Sony je s Xperijom Z početkom godine na CES-u odlučio zaštiti uređaj od vode, a u srijedu su u Berlinu predstavili njenog nasljednika Xperiju Z1. Ovaj je model zadržao vodootporne karakteristike, a uz unaprijeđeni hardver kamera je pojačana na impresivnih 20,7 megapiksela.

Xperia Z1 takođe dolazi s 5-inčnim ekranom Full HD rezolucije, ali procesor je pojačan na četverojezgrenih 2,2 GHz uz 2 GB radne memorije.

Što se tiče kamere, Sony se okrenuo na svoje kamere te Xperia Z1 ima Sonyjev G širokougaoni objektiv žarišne dužine 27 mm s otvorom blende f2,0 te posebno izrađeni 1/2,3-inčni Exmor RS CMOS senzor slike i BIONZ procesor slike namijenjene telefonima. Uz to dostupan je i 3x zum.

Sony je odlučio uz kameru na telefon dodati i nekoliko aplikacija koje dodatno proširuju mogućnosti kamere.

Social Live uživo prenosi sliku s Xperije Z1 na Facebook, a vama na ekranu omogućuje trenutni prikaz komentara.

Info-eye je vizualno pretraživanje koje omogućuje prikaz ključnih podataka o objektu koji se snima

Timeshift burst je opcija kojom Xperia snima do 61 fotografiju u 2 sekunde kako bi odabrali onu najbolju iz nekog kratkog trenutka.

AR effect je zabavna aplikacija koja omogućuje da stvarate fotografije koristeći Sonyjevu SmartAR tehnologiju proširene stvarnosti.

Iz Sonyja kažu kako će telefon globalno biti dostupan već od ovog mjeseca.

Uz sam telefon, Sony je u Berlinu pred IFA sajam predstavio i novi SmartWatch sat, te QX10 i QX100 kamere nalik na objektiv. One sadrže svu tehnologiju koju bi našli u nekom Sony fotoaparatu, ali bez ekran kao tražila. Preko WiFi veze spaja se na pametne telefone preko kojih onda koristite ‘objektiv’.

 

Specifikacije:

Procesor: Qualcomm Snapdragon 800, četiri jezgre 2,2 GHz
Memorija: 2 GB RAM, 16 GB interna +microSD do 64GB
Baterija: 3000 mAh
Dimenzije: 144 x 74 x 8.5 mm
Masa: 170 grama

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=blUhgOJXetM

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO