Brodarevo: Vatrogasni dom čeka na početak rada

Već godinama unazad Brodarevo, kao jedna od najvećih mesnih zajednica opštine Prijepolje, imala je problem zbog velike udaljenosti od vatrogasne službe.

vatrogasni dom ceka na pocetak rada

Prošle godine, na incijativu lokalne samouprave otpočeti su radovi na izgradnji vatrogasnog doma u ovoj mesnoj zajednici. Pre pola godine objekat je izgrađen i predate u nadležnost  Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno Sektoru za vanredne situacije. Celokupan iznos sredstava za izgradnju tog objekta obezbedila je lokalna samouprava.

“Izgled i unutrašnjost  vatrogasnog doma zaista je inpozantna i po mojim informacijama ovaj objekat je urađen po standardima koji su u toj oblasnti u samom vrhu”-kazao je clan Opštinskog veća Esad Hodžić.

Hodžić dodaje da početak rada ovog vatrogasnog doma isključivo zavisi od Vlade Republike Srbije i nadležnog ministarstva: “Ono što je trebala država da radi, mi smo uradili. Sada je na redu ministarstvo i Vladu da ovaj vatrogasni dom pusti u namenu i da zaposli ljude. Više puta smo se obraćali nadležnom ministarstvu, kao i Vladi Republike Srbije da vatrogasna služba počne sa radom, međutim to se još uvek ne dešava. Na zadnjem skupštinskom zasedanju doneli smo odluku da se i Skupština opštine Prijepolje obrati Vladi kako bi vatrogasni dom bio pušten u funkciju”.

Za izgradnju vatrogasnog doma lokalna samouprava izdvojila je negde oko 20 miliona dinara.

 

www.sandzakhaber.net

 

Izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO