Britanskim modelom na huligane

0615007.73

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin rekao je da su neredi na 145. ’večitom’ derbiju narušili integritet sporta.

Borovčanin je takođe istakao da incidenti viđeni na utakmici između Crvene zvezde i Partizana predstavljaju poziv državi da pruži snažan odgovor, jer taj problem mora da se ’nokautira’.

„Odgovor države mora biti snažan, baš onakav kakav je u Britaniji, kada su skinuli zaštitne ograde, uveli dežurne sudije i tužioce i na licu mesta svako ko napravi prekršaj dobio je izuzetno visoku kaznu“, rekao je Borovčanin gostujući u Jutaranjem dnevniku RTS.

Prema njegovim rečima, ako država bude dosledna u tome neće biti šanse da se ovakvi neredi kakve smo videli ponavljaju a ako se to i desi znaće se kakva kazna čeka počinioce.

Borovčanin je rekao da država mora preuzeti svoju ulogu i biti jača od svakog pojedinca, huligana i najavio da će kolegijum Ministarstva sporta u utorak imati kao jednu od glavnih tačaka upravo ta dešavanja.

Kako Borovčanin kaže, važno je da u državi postoji politička volja za rešavanje tog problema i da ona mora biti snažna i snažnija.

Borovčanin napominje da uticaj političara u sportskim Savezima i klubovima i njihova uloga mora biti iskrena i moraju uticati da do takvih pojava ne dolazi, navodeći i da vođe navijača ne smeju da ostanu ohrabreni posle razgovora sa njima da prave incidente.

Takođe je rekao i da političari u klubovima moraju uticati da rukovodstva klubova ne smeju da prave dogovore sa huliganima već da se takvi razdvoje od armija navijača.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO