Bošnjaci učestvuju u vlasti u Leposaviću

Novi Pazar – Leposavić – Rvatska – Predstavnici Bošnjačke partije “Inicijativa za bolji život” koju predvodi Mihret Salković a koju je podržala Sandžačka demokratska partija na izborima koji su održani u opštini Leposavić dobila je na iznenađenje svih, prema preliminarnim rezultatima tri odbornička mandata i oni će dobiti mesto potpredsednika opštine Leposavić.

Mihret Salković

Salković je potukao protivnike iz Bošnjačkih redova kojih je bilo dvojica na svim biračkim mestima u Rvatskoj kao i u centru Leposavića, Leška i drugim izbornim jedinicama. Manjinska lista “Inicijativa za bolji život” uzela je najviše manjinskih glasova skoro tri puta više od albanskih partija koje deluju na prostoru Leposavića.
U izjavi za Sandžakahaber nosilac liste Mihret Salković izjavio je da “je ovo istorijski dan za Bošnjake sa ovog prostora, po prvi put mi ćemo imati legitimne predstavnike u skupštini Leposavić i sigurno ćemo učestvovati u vlasti” rekao je Salković.
On je za naš portal izjavio da će posle 100 godina Bošnjaci imati potpredsednika opštine i druge važne funkcije u izvršnoj vlasti u ovom gradu čime će kako kaže “infrastrukturni i egzistencijalni problemi koje imaju Bošnjaci u ovoj opštini biti rešeni”.


“Zahvaljujem se svim biračima koji su glasali za našu listu, takođe se zahvaljujem i Sandžačkoj demokratskoj partiji i Rasimu Ljajiću koji su nam pomogli puno u organizacionom smislu sigurno bez njihove podrške ne bi smo ostvarili ovako dobar rezultat. Oni su takođe shvatili bitnost ovih izbora i pomogli nam u svakom smislu” zaključio je Salković.
Bošnjačka lista “Inicijativa za bolji život” koju predvodi Salković je kao protivkandidate u ovom gradu imala BSDA Kosova i grupu građana koja okuplja mešovite nacionalnosti.

izvor: Sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO