Bayern lako sa Juventusom, PSG u zadnjim sekundama izbegao poraz od Barse (video)

miler-pirlo-bajern-juve

Minhenski Bajern je stekao ogromnu prednost u prvom četvrtfinalnom meču Lige šampiona protiv Juventusa, pošto je na Alijanc areni slavio sa 2:0, a mogla je pobeda Bavaraca da bude i ubedljivija. Juve nije mnogo pokazao, Bajern je dominirao na sredini terena i zaslužio pobedu.

Jup Hejnkes nije mogao da računa na suspendovanog Havija Martineza, pa je meč umesto njega počeo Luis Gustavo, a iskusni stručnjak je odlučio da i Robena i Gomeza ostavi na klupi: Nojer; Lam, Van Bujten, Dante, Alaba; Luis Gustavo, Švajnštajger; Riberi, Kros, miler; Mandžukić.

Antonio Konte je pojačao levu stranu kada je odbrana u pitanju, pa je Peluzo dobio prednost u odnosu na Asamou, a na klupi je zbog nedovoljne spreme i preležanog gripa ostao Mirko Vučinić: Bufon; Bonući, Barzalji, Kjelini; Lihtštajner, Pirlo, Vidal, Markizio, Peluzo; Kvaljarela, Matri.

Nestvaran start meča za Bajern koji je došao do vođstva u 25. sekundi susreta. Pirlo je izgubio loptu na svojoj polovini, Švajnštajger je dodao loptu do Alabe koji je šutirao sa 20-tak metara, lopta je okrznula Vidala i u potpunosti prevarila Bufona, koji je bio na pogrešnoj nozi i ništa nije mogao da učini. Šok za Juventus koji je pokušao da se oporavi, imao ravnopravan posed lopte sa Bavarcima u prvih deset minuta, ali nije dolazio do prilike, jer su se odlično kretali Bavarci i zatvarali prostor, a pritiskom na polovini rivala uspevali su i da dođu do lopte brže od očekivanog. Hejnkes je u 16. minutu morao da napravi prinudnu izmenu, povređenog Tonija Krosa zamenio je Arjen Roben.

U 19. i 20. minutu Bajern je mogao do 2:0, prvo je Roben šutirao pravo u Bufona, a minut kasnije je Mandžukić sjajno oduzeo loptu Barzaljiju, proigrao Riberija koji je šutirao, a lopta zakačila Bonućija i završila u korneru. Nastavio je Bajern sa odličnom igrom, Juve je imao ogromnih problema da iznese loptu sa svoje polovine, a Bajern je u narednih 15 minuta stvorio još dve dobre šanse. Jednu posle preikda kada je glavom pokušao Dante, a drugu kada je Miler probio po desnoj strani i uposlio Robena čiji je udarac iz prve završio pored gola.

Na startu drugog poluvremena nova prilika za Bajern, Švajnštajger je uposlio Mandžukića čiji udarac ipak brani Bufon. Usledio je mirniji period meča, a prvu sledeću priliku videli smo tek u 63. minutu, a tada je Bajern poveo sa 2:0! Gustavo je šutirao sa 20 metara, Bufon je kratko odbio loptu, a Mandžukić je bio najbliži, stigao do lopte i uposlio samog Tomasa Milera koji je iz blizine ubacio loptu u mrežu. Ostaje sumnja da li je bilo ofsajda, Mandžukić je bio na ivici, a vi procenite sami… Noge su bile na pravom mestu, ali je gornji deo tela bio najbliži Bufonu što znači da je ofsajd, ali Klatenburgov pomoćnik to očigledno nije video.

Odmah nakon primljenog drugog gola reaguje Antonio Konte i u igru uvodi i Mirka Vučinića i Sebastijana Đovinka umesto Matrija i Kvaljarele. U 67. minutu Arturo Vidal dobija žuti karton, pa će propustiti revanš meč. Konačno prilika za Juventus u 69. minutu kada je Vučinić pronašao Lihtštajnera na desnom boku, ovaj odmah uposlio Vidala čiji udarac zaustavlja Nojer bez prevelikih problema, a u sledećem napadu Bajerna pokušava Riberi sa distance, međutim nije iznenadio Bufona.

U 75. minutu Konte vrši i treću izmenu, izveo je Peluza i uveo Pogbu i promenio taktiku na 4-4-2, pošto je Kjelini otišao na poziciju levog beka, Lihtštajner se vratio na mesto desnog beka, a Pogba je zauzeo mesto na sredini terena. Minut kasnije i Lihtštajner dobija žuti karton, pa ni njega neće biti u revanšu, a Klatenburg mu je dao karton zbog simuliranja. U 83. minutu start Riberija nad Vidalom izuzetno neoprezan, a Klatenburg to nije video i nije dosudio ni prekršaj za staru damu.

U 90. minutu nova šansa za Bajern i prilika da se reši dvomeč, ali je udarac Milera otišao preko gola posle odličnog bloka Bonućija.

Bajern je zasluženo došao do pobede, Juventusu će biti veoma teško da nadoknadi ovih 0:2, a još teže da sačuva mrežu u Torinu protiv odličbnog Bajerna. Revanš se igra 10. aprila.

http://www.dailymotion.com/video/xyopom_b2-0j-footyroom-com_creation

 

PSŽ je uspeo da se izvuče u Parizu protiv Barselone i odigra 2:2 i ima šanse da se plasira u polufinale, a videli smo zaista sjajan meč i dva gola u samom finišu od čega je Matuidi pogodio u četvrtom minutu nadoknade.

Karlo Anćeloti je pokušao da iznenadi Tita Vilanovu sa izuzetno ofanzivnom postavom, a kao centralni vezni igrači meč su počeli Dejvid Bekam i Blais Matuidi, dok su četvorica čak bila ispred: Sirigu; Žale, Aleks, Silva, Maksvel; Bekam, Matuidi; Pastore, Mura; Laveci, Ibrahimović.

Potpuno očekivana postava Barselone sa druge strane, Maskerano kao štoper, a u napadu su društvo Mesiju pravili Sančez i David Vilja, a u timu je bio i oporavljeni Alba: Valdes; Alves, Maskerano, Pike, Alba; Ćavi, Buskets, Inijesta; Mesi, Vilja, Sančez.

Barsa je pokušala da od samog starta uspostavi svoj ritam, da nametne pas igru i da drži loptu u svojim nogama, ali ih je PSŽ iznenadio i u prvih 15 minuta stvorio tri sjajne prilike iz kontri. Prvu već u petom minutu kada je pokušao Laveci, a lopta je zakačila Busketsa i na sreću gostiju udarila u stativu. U 13. minutu centaršut Bekama i pokušaj Aleksa glavom, a zatim u 15. sjajan udarac Havijera Pastorea i odbrana Valdesa. Dva minuta kasnije Barsa ima prvu pravu priliku, Alves je još jednom prošao po desnoj strani, a pokušao je Inijesta. Sjajan ritam utakmice, pa smo novu priliku mogli da vidimo u 19. minutu kada je iz slobodnjaka pokušao Zlatan Ibrahimović, ali je odličan bio još jednom Viktor Valdes. Aleks odlično oduzima loptu u 26. minutu odmah je šalje ka Muri koji uspeva da pronađe Ibrahimovića, ali gola opet nema. Barsa je imala potpunu kontrolu na sredini terena, ali je PSŽ bio mnogo opsaniji iz svojih kontranapada. Kada je posed lopte 75% prema 25% sve je jasno.

I kako to obično biva kada se ispromašujete protiv bilo koga, a kamo li protiv Barse usledi kazna. U 38. minutu Barselona dolazi do vođstva, nestvaran pas Danija Alvesa sa skoro 30 metara spoljnom ka Lionelu Mesiju koji majstorski iz prve matira potpuno nemoćnog Sirigua. Do kraja poluvremena mogla je Barsa i do 2:0, ali je Mesi za malo bio neprecizan posle odličnog prodora.

Na startu drugog poluvremena veliko iznenađenje – na terenu se nije pojavio Lionel Mesi, zamenio ga je Sesk Fabregas. Za sada nema potvrde da je u pitanju povreda.

U 52. minutu domaći navijači su bili besni na sudiju Volfganga Štarka, jer nije dosudio penal posle duela u kome je Matuidi bio sa Maskeranom. U 64. minutu šansa za Barsu, očajno je odigrao Maksvel koga je lako prošđao Alves i centrirao ka Sančezu, koji je bez potrebe komplikovao, pa je njegov udarac bio blokiran. Usledile su i dve izmene u PSŽ-u, ušli su Verati i Menez umesto Bekama i Lavecija, a u 69. minutu još jednom je pokušao Dani Alves sa distance, ali je Sirigu bio odlično postavljen.

Maskerano je dobio žuti karton, pa ga neće biti u revanšu na Nou Kampu, a Anćeloti pravi poslednju izmenu i uvodi Gameira umesto Pastorea. Ibrahimović u 77. minutu propušta još jednu šansu, ali dva minuta kasnije PSŽ dolazi do izjednačenja. Tijago Silva je bio najviši u skoku i udarcem glavom ponovo pogodio okvir gola, a Ibrahimović je bio najbliži lopti i ubacio je u gol. Igrači Barselone su uzalud tražili ofsajd kod sudije Štarka, a izgleda da su bili u pravu… Ibra je, sudeći po usporenom snimku, bio u ofsajdu.

ibra-psz-barsa

 

U 83. minutu prinudnu izmenu pravi Vilanova, povređenog Maskerana zamenio je Montoja. U 89. minutu penal za Barsu, Fabregas je proigrao Sančeza, Sirigu zakasnio sa istrčavanjem i pokupio napadača gostiju. poptuno opravdano dosuđen penal, a odgovornost je preuzeoĆavi i doneo pobedu Barsi u 90. minutu. A u nadoknadi vremena gol Blaiza Matuidija, koji je imao mnogo sreće, a lopta je na putu ka golu zakačila Bartru i prevarila Valdesa koji je i pored toga mogao bolje da interveniše.

PSŽ je zaslužio nerešen rezultat i biće zanimljivo u revanšu 10. aprila na Nou Kampu.

http://www.dailymotion.com/video/xyopvw_psg-vs-barcelona-2-2-match-highlights_sport

izvor: SportKlik

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO