Bagzi: Legija trebalo sa Šiptarom da ubije Ćuruvijine ubice!

bagzi legija

Milorad Ulemek Legija dobio je svojevremeno zadatak da sa vođom “zemunskog klana” Dušanom Spasojevićem liši života dva direktna izvršioca ubistva Ćuruvije, Ratka Romića i Miroslava Kuraka, pišu Naše novine.
Ovo je tokom svedočenja u Specijalnom sudu svojevremeno otkrio svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi, koji je dalje istakao da su na praćenju Kuraka radila braća Miloš i Aleksandar Simović. Prema Milenkovićevim rečima, Kurak i romić su primetili “pratnju” i potom uspostavili kontakt sa Ulemekom i Spasojevićem.

Milenković je naveo da ne zna šta je bio motiv da se oni ubiju i zašto su posle razgovora s njima Ulemek i Spasojević odustali od ubistva.

Po rečima Miloša Simovića, Milorad Ulemek je posle Ćuruvijinog ubistva pričao sa jednim muškarcem u jednoj diskoteci, a onda mu je rekao: “Ovaj je ubio Ćuruviju”, pokazujući na Kuraka, koga je kasnije Simović prepoznao sa slike.

Sva je prilika da se upravo u ovom slučaju krije misterija neočekivanog svedočenja Ulemeka o ubistvu vlasnika “Telegrafa”. koje je juče i dovelo do hapšenja osumnjičenih.

Nije poznato ko je od Ulemeka i Spasojevića tražio da ubiju romića i Kuraka, ali se sa dosta sigurnosti može pretpostaviti da iza tog zahteva stoje politički naručioci ubistva, navode Naše novine.

sandzakhaber / izvor: Naše novine

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO