Auto-škole još bez dozvola za rad

Auto-skola

MUP još nije izdao privremenu dozvolu za rad, zbog čega je i dalje blokiran rad velikog broja auto-škola u Srbiji koje žele da nastave sa radom.

Ovo je danas saopštila Privredna komora auto-škola Srbije, najavljući mogućnost nastavka protesta.

“U ime svih zaposlenih u auto-školama kojima se onemogućava pravo na rad, u ime svih nezadovoljnih građana kojima se onemogućava korišćenje svojih prava, izražavamo nezadovoljstvo i ukazujemo na opasnost da se organizuje novi protest, jer je svima očigledno da za sada dobre volje za ispunjavanje dogovora kod predstavnika Uprave saobraćajne policije nema”, navode auto-škole.

U pismu upućenom državnom sekretaru MUP-a Vanji Vukiću, auto-škole podsećaju da je pod njegovim rukovođenjem 3. decembra obavljen razgovor sa delegacijom učesnika protesta auto-škola i predstavnika Uprave saobraćajne policije (USP).

“Bili smo ubeđeni da ste shvatili da su zahtevi opravdani i realni, a posebno kada ste nakon konsultacija sa predstavnicima USP predložili rešenje kojim se ukida blokada rada auto-škola, a postupak utvrđivanja ispunjenosti uslova u auto-školama se nastavlja do 26. januara 2014. godine”, piše u pismu.

Rešenje je, kako je navedeno, trebalo da bude u obliku izdavanja jedinstvene “privremene dozvole za rad” svim auto-školama koje do 6. decembra podnesu zahtev za dobijanje dozvole.

USP je trebalo nakon toga da utvrdi ispunjenost uslova u ovim auto-školama koje su imale obavezu da uslove ispune do 26. januara 2014.

Predstavnici USP su bili dužni da odmah po pregledu pristiglih zahteva izdaju privremeno rešenje sa spiskom svih pravnih lica koja su obuhvaćena tim rešenjem, to jest auto-škola koje su podnele zahtev do 6. decembra.

“Očekivali smo da ovaj rok neće biti duži od ponedeljka 9. decembra. Auto-škole su se obavezale da će prekinuti protest i one su svoju obavezu izvršile, međutim do danas MUP nije izdao privremenu dozvolu za rad”, navode auto-škole.

Kako je navedeno, to što je u međuvremenu MUP izdao trajne dozvole za rad manjem broju auto škola u kojima je obavljen inspekcijski nadzor, nije i ne može biti razlog za odustajanje od dogovora da se svim auto-školama koje su podnele zahtev izda privremena dozvola na osnovu koje bi nastavile rad i omogućile velikom broju kandidata da nastave sa obukom i polaganjem vozačkog ispita.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO