Austrijski mediji: Srbijanski fudbal na “lošem glasu” posle nepravde nad FK Novi Pazar

Grčka liga se nalazi u krizi, ali u ovom trenutku predstavlja “obdanište” za srpski fudbal, ocenjuje bečki dnevnik “Kurir”

“Nazivanje svojih kritičara “običnim kriminalcima” nije lep ton, ali barem neko ima jasan stav”, konstatuje list, ukazujući da je Tomislav Karadžić kritikovan što je Fudbalski savez Srbije, na čijem je čelu, odgovoran za loše prvenstvo.

Prazna klupa za rezerve, slika koja je obišla svet
Prazna klupa za rezerve, slika koja je obišla svet

“Kurir” naglašava da je prošlog vikenda ekipa Novog Pazara protiv Partizana nastupila sa samo 11 igrača jer je Savez, pod sumnjivim okolnostima, sprečio prijavu više igrača.

Čak i trener nije došao na utakmicu, a sudija je dosudio jedan penal i, uz to, isključio igrača Novog Pazara.

Gosti su izgubili od aktuelnog šampiona Partizana sa 4:3. konstatuje bečki dnevnik, dodajući da je glavni rival crno-belih, Crvena zvezda zbog jednog isključenja izgubila.

Zvezda je najveći protivnik predsednika FŠ, kojeg više ne želi gotovo polovina klubova.

“Kurir” ističe da se spekuliše da postoje manipulacije na utakmicama, a i kod prodaje srpskih igrača često je dolazilo do nepravilnosti.

Takođe, list podseća da probleme srpskom fudbalu ne prave samo “obični kriminalci”, navodeći da je generalni sekretar Saveza Branko Bulatović usred dana ubijen 2004. ispred sedišta Fudbalskog saveza na Terazijama, a da ubica nikada nije uhvaćen.

izvor: B92

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO