Američki političar se pretvarao da je crnac i pobedio na izborima

0965007.73

Dejv Vilson, koji se bezuspešno kandidovao za gradonačelnika Hjustona 2011. godine, za dlaku je osvojio mesto na lokalnim izborima za odbor na koledžu u svom pretežno Afro-američkom distriktu, tako što se pretvarao da je crnac, iako je republikanac i anti-gej aktivista.

U toku kampanje slao je obaveštenja u kojima je naglašavao da je crnac, a njegov ostali reklamni materijal krasila su nasmejana lica Afro-amerikanaca – za koja je priznao da ih je skidao sa interneta – pored poruke koja je glasila: “Molim vas glasajte za našeg prijatelja i komšiju Dejva Vilsona.”

0966007.74

Vilson, koji je postao poznat u političkim krugovima Hjustona tako što je slao hiljade mejlova u kojima je napadao kandidata za gradonačelnika koji se otvoreno izjašnjavao kao gej, porazio je Brusa Ostina sa samo 26 glasova razlike.

Ostin, Vilsonov protivnik, nazvao je Vilsonovu taktiku “odvratnom” i dodao da će tražiti ponovno prebrojavanje glasova.

“Svojim glasačima njie objasnio da je belac”, kaže Ostin. “Problem je u tome što njegove slike nema ni u jednom pamfletu. Ovo je jedan od retkih slučajeva da se belac izdavao za crnca i da je uspeo da ih prevari.”

Vilson, s druge strane, insistira na tome da je dobio trku na “fer i pošten” način, jer se glasači nisu slagali ni sa Ostinovom politikom, ni sa stavovima odbora koledža.

Izvor: Blic

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO