Amela Terzić najbrža u Ćupriji

Amela Terzić iz Novog Pazara pobedila je u 68. po redu uličnoj trci “Memorijal Aleksandar Petrović” u Ćupriji.

1129059152525c4d5c9097b692193450_orig

Terzićeva je pobedila na stazi dugoj 2.400 metara u konkurenciji seniorki. Drugo mesto je zauzela Sonja Stolić iz Zrenjanina, a treća je bila Teodora Simović iz Novog Pazara.

Promoter trke bio je Emir Bekrić, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine u disciplini 400 metara sa preponama i najbolji mladi atletičar Evrope.

Ulične trke su i ove godine okupile veliki broj takmičara iz cele zemlje, kao i veliki broj posmatrača ljubitelja atletike. Medju njima bile su i atletske legende Vera Nikolić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković i drugi koji su ponikli iz trenerske škole Ace Petrovića.

Memorijal je posvećen selektoru i treneru atletske reprezentacije Jugoslavije Aleksandru Aci Petroviću iz Ćuprije, koji je čitav svoj radni vek posvetio atletici i pronalaženju talenata.

Zahvaljujući njemu više od 50 atletičara Ćuprije nosilo je grb svoje zemlje širom sveta i osvajalo brojne medalje na svetskim takmičenjima. Iz njegove trenerske škole ponikli su Vera Nikolić, Snežana Pajkić, Dragan Zdravković, Zora Tomecić, Vladan Đorđević, Dejan Pajkić, Miroslav Pavlović, Dušan Košutić, Ljiljana Šušnjar.

U znak zahvalnosti za sve što je uradio za atletiku, od 2007. godine tradicionalna ulična trka u Ćupriji nosi ime “Memorijal Aleksandar Petrović”.

Organizator trke je Atletski klub Morava iz Ćuprije, a pokrovitelj opština Ćuprija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO