Ambasador Finske: Zainteresovani smo za razvoj evropskog Novog Pazara

finci2

Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović sastao se u svom kabinetu sa ambasadorom Finske u Srbiji ,Pekka Einari Orpana.

„Dragoceno je iskustvo zemlje kao što je Finska, koja je po svim kriterijumima jedna od najuspešnijih u EU. Naše viđenje Novog Pazara danas i viđenje grada u budućnosti , odnosno razgovori na ovu temu, doveli su nas do zajedničkog zaključka da nam je potrebna konkretna podrška, prvenstveno na planu infrastrukture. Tu podršku smo načelno dobili i slede nam aktivnosti kojima ćemo dogovore realizovati“, rekao je gradonačelnik Mahmutović.

Tokom svoje pre posete gradu, Orpana je izneo oduševljenje potencijalima ovog kraja u različitim oblastima.

„Čuo sam detaljnu prezentaciju, upoznao se sa svim značajnijim izazovima i mogućnostima ovog kraja. Za moju zemlju je, kao članicu Evropske unije, nesporna zainteresovanost da pomogmemo koliko možemo evropskom razvoju vašeg grada, ovog kraja i regiona. Za svako poštovanje je izražena tradicija, doslednost i požrtvovanost u poslovima koje radite. Imate izuzetan potencijal u drvnoj i industriji nameštaja, kao i u tekstilnom sektoru. Formula za uspeh je vizija regionalnog razvoja i partnerstva kome težite. Siguran sam da ćete uspeti. Za ljude na ovim prostorima ključno je da osiguraju podršku u razvoju infrastrukture i da uspostave saradnju upravo sa regionalnim centrima“.

finci

Orpana je, ne krijući ascinaciju projektom „Zaljubi se u Novi Pazar“ istakao da je poseta gradu jedno od dragocenijih iskustava na njegovoj poziciji ambasadora, jer je kako je rekao „ u pitanju predivan grad i predivni ljudi“. Orpana je naglasio da je ovo prvi u nizu planiranih sastanaka sa gradskim čelnicima, u cijlu definisanja i realizacije projekata čijom će realizacijom svi građani osetiti boljitak po pitanju kvaliteta života na ovim prostorima.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO