Ahmet Erden pismo redakciji Sandžakhaber – Nastavite širiti HABER slobode i slobodnog i nezavisnog izveštavanja kao i do sada o dešavanjima u Turskoj – na dobrom ste i pravome putu!

Već je dvije nedjelje kako su počeli takozvani “nemiri” u Turskoj mediji u Srbiji njih nije vrijedno komentirati, oni navrću vodu na svoju livadu, ali je doista čudno i zaprepašćujuće kako se mediji a pogotovo web portali koju bar u svojem nazivu nose ime SANDŽAK ophode prema informacijama u Turskoj, olako i bez ikakve prethodne provjere istih jednostavno kopiraju srbijanske i bosanske vijesti i promoviraju ih građanima Sandžaka i dijaspore.

habertest.fw

 

Naime, nije mi čudno što prozapadni mediji plasiraju lažne slike ubistava i ostalog, čudno je a još čudnije to sto takozvani “patriotski” mediji plasiraju te iste infomacije. Da li to čine da bi se dodvorili Zapadu ili da bi iskazali svoju mržnju nad svim onim što je učinio Erdogan doista nije jasno.

Počevši od fotografija koje se, vidi se analitički biraju i stavljaju na portale a one su uglavnom sa nekakvim grimasama iste one dakle koje plasiraju i zapadnjački mediji zaista je sramotno.

Još je čudnije što sve to nailazi na odobravanje onih koji čitaju te iste vijesti i gledaju te informacije na takozvanim patriotskim portalima. Slabo ko je na primjer objavio bilo kakvu informaciju o tome da se 15 i 16 ovog mjeseca održavaju veliki skupovi podrške premijeru Erdoganu u Ankari i Istanbulu, slabo ko je objavio infomaciju da premijera Erdogana narod dočekuje u svim gradovima gdje on putuje na aerodromima itd.

Zašto pitanje je od milion dolara, niko ne zna zašto ali se zato promoviraju glumci turskih serija koji su htjeli ili ne postali glavna atrakcija portala.

Živim u Istanbulu u naselju gdje živi i većina bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, Vaš sajt sam počeo pratiti od prije tri nedelje slučajno i vidim da vam je doista stalo da donesete pravu sliku dešavanja u Turskoj. Studirao sam u Mostaru prije godinu dana sam se vratio ovdje i radim u jednoj privatnoj marketinškoj agenciji, interesuje me sve ono što se događa u Sandžaku, pogodilo me to što portali u Sandžaku prenose krivu sliku vi nijeste od njih i zato vam hvala u ime turskog naroda u ime svih dobrih ljudi.

Nastavite širiti HABER slobode i slobodnog i nezavisnog izveštavanja kao i do sada o dešavanjima u Turskoj – na dobrom ste i pravome putu.

Esselamu Aleykum

Ahmet Erden

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO