76.000,00 evra za BKC u Petnjici, radovi ne miču dalje od kamena temeljca

76 hiljada evra prikupljeno je za izgradnju bošnjačkog kulturnog centra u petnjici za koji je novac sakupljao muftija Muamer Zukorlić. Istraživali smo da li će ovaj projekat doživeti sudbinu islamskog centra na bolničkim livadama, gasalhe ne na groblju Gazilar, dečijeg obraništa na paricama kao i brojnih drugih nerealizovanih projekata na kojima je samo postavljen kamen temeljac.

kamen petnjica
Takozvana gradilišta su uglavnom zapuštena a nigde nema ni tragova od građevinskih radova. Ako je sudeći po onome što moglo videti na licu mesta u Petnjici i ovaj projekat će doživeti sličnu sudbinu.Predsednik MZ Petnjica Ramzija Latić kaže da od njega nije tražena nikakva građevniska dozvola te da je na tom prostoru prema urbanističkom planu predviđena individualna gradnja.
“Nije samo kulturni centar već sve ustanove i sve privatne kuće moraju da imaju na urbanizovanom područiju građevinsku dozvolu. Od mene kao predsednika mesne zajednice niko je nije tražio do sada saglasnost za građevinsku dozvolu sa kojom bi oni išli dalje u opštinu Berane i oni tamo daju građevinsku dozvolu. Meni nije poznato da su išli u Berane a ni kod mene i na tome se stalo” rekao je Latić.

Ćetiri ara placa kupljeno je za izgradnju KC Petnjica a u ovom kraj već postoji novosagrađeni dom kulture sa svim pratećim sadržajima i prostire se na 4000 kvadratnih metara, sa savremenom salom koja broji 500 mesta bibliotekom i salom za konferencije a u njoj su upošljeni bošnjaci iz Petnjice.
Latić kaže da su se ta sredstva mogla uložiti na drugi način a ne u kulturni centar, jer jedan već postoji u petnjici koji je velelepno zdanje sa oko 4000 kvadratnih metara koja prima 500 gledalaca. Latić je dodao da su ljudi koji su upošljeni u ovom centru Bošnjaci i da se oni brinu o kulturnim dešavanjima u Petnjici.
Bošnjaci bihorskog kraja nisu bili voljni da govore pred kamere, kako kažu to je političko propagandni projekat i sa nevericom govore o Kulturnom centru. U internom razgovoru moglo se čuti da su bili iznenađeni načinom na koji im se obratio Zukorlić kada je postavljao kamen temeljac za ovaj kulturni centar jer oštra retorika kojom se govorio na ovom skupu nije put kojim bošnjaci treba da idu oni tvrde da su imali osećaj da ih je zukolić nazivao kukavicama koje nemaju snage da se suprotstave Milu Đukanoviću

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO