Novi Pazar – Sandzakhaber ekskluzivno saznaje detalje razgovora predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana i Sulejmana Ugljanina prilikom posete Sandžaku.

Naime, predsednik Erdogan je prilikom odlaska iz Sandžaka Ugljaninu rekao da “u amanet, njemu i Rasimu Ljajiću ostavlja Sandžak i da je to jedina garancija za ekonomski, privredni i infrastrukturni razvoj Sandžaka” ekskluzivno saznaje Sandžakhaber.

Erdogan je kazao da razvoj Sandžaka, ekonomski, infrastrukturni i privredni razvoj, nemaju alternativu, ali, da Ljajić i Ugljanin moraju zajedno da predvode narod ka boljitku i da je saradnja sa nadležnim državnim institucijama veoma važna za razvoj ovog kraja te da prijem koji je doživeo u Srbiji, njemu dovoljno govori o volji za saradnju Turske i Srbije čiji je most i stub Sandžak.

Erdogan je kazao da će se on lično založiti i svim svojim ministrima, gradonačelnicima i rukovodiocima to i kazati, što je i uradio 13.10.2017 godine kada je u sedištu AK Partije (što smo juče i objavili) kada je sublimirao posetu Srbiji i Sandžaku.

Trinaesti oktobar, dan nakon posete Sandžaku, Recep Tayyip Erdoğan održao je BRIFING U SEDIŠTU SVOJE PARTIJE PRED DRŽAVNIM I OSTALIM FUNKCIONERIMA, A PRISUSTVOVALI SU I POSLANICI AK PARTIJE I GRADONAČELNICI SVIH GRADOVA TURSKE. U poslednje vrijeme imamo mnogo važne, plodotvorne posjete. Ne postoje riječi kojima je moguće opisati gostoprimstvo, ljubav i iskrenost koju su u Srbiji, a posebno u Sandžaku pokazali prema mojoj zemlji i prema meni. Toga dana bio je sa nama i jedan Predsjednik opštine, dragi naš brat, koji je juče tragično nastradao u teškoj saobracajnoj nesreći. Danas će ga ukopati, Allah neka mu se smiluje i pokloni mu mjesto u dženetu inšaAllah. Zbog svega navedenog u do sada ne vidjenom gostoprimstvu kakvo nikada nisam doživeo, želim da u svoje lično ime i ime cijele moje nacije zahvalim prije svega gospodinu Vučiću, srpskom narodu, te svoj mojoj braći u Sandžaku, u Novom Pazaru. Kaže, koliko mi je lijepo bilo nemoguće je to da vam rečima opišem…

Posted by TV Jedinstvo Novi Pazar on Saturday, October 14, 2017

Posted by Sandzak haber Info on Saturday, October 14, 2017

3 KOMENTARA

Comments are closed.