Novi Pazar – Još uvek pod utiskom propuštene prilike za ulazak u B ligu, koji je kod ljubitelja košarke ostavio tugu, OKK Novi Pazar se ipak dokopao višeg ranga. 

Naime, uprava KK “Radnički 1950” iz Kragujevca je odlučila da istupi iz B lige zbog nedostatka finansijskih sredstava. Tako se košarkašima Novog Pazara otvorio put da kao drugoplasirana ekipa Regionalne lige Zapad udje u viši rang. 
Uprava kluba ne krije ambicije da napadne prvo mesto u B ligi i tako pokuša da napravi istorijski pomak za novopazarsku košarku.
“Lavovski smo se borili prethodne sezone. Imali smo veliku podršku sa tribina i cilj je bio jasan. Nizali smo pobede ali je glavni rival za prvo mesto imao više sreće i tako smo sezonu završili kao drugoplasirana ekipa. Nekim spletom okolnosti smo se domogli B lige i nadamo se da će naši sjajni košarkaši predvodjeni Markom Dimitrijevićem pokušati da se ove sezone što bolje pozicioniraju pa čak i napadnu prvu poziciju” izjavio je sportski direktor kluba Džemil Imamović.

Imamović još navodi i da je lokalna samouprava dala veliki doprinos uspehu pazarske košarke. “Za nesebičnu i ogromnu podršku zahvaljujemo našim sponzorima i lokalnoj samoupravi. Naravno veliku zahvalnost dugujemo i našim navijačima koji su nas bodrili sa tribina i nosili do fenomenalnih pobeda koje je klub ostvario. Najviše zasluge ipak imaju naši košarkaši koji su dali svoj maksimum i borili se za klub do zadnjeg atoma snage.”

1 KOMENTAR

  1. Ova informacija nije tacna!!! Ne sirite dezinformacije!!! Po statutu KSS-a ako jedna ekipa odustane,u ligi ostaje ekipa koja je sledece ispod crte koji su ispali u predhodnoj sezoni,sto bi znacilo da je to KK FUTOG. Novi Pazar je usao u prvu B ligu tako sto su kupili,tj zamenili rang sa Radnickim. A to je moguce uraditi izmedju ekipa u istom regionu kao sto su Pazar i Radnicki. Znaci,KK Radnicki je prodao mesto Pazaru!!!

Comments are closed.