Morska voda na Maloj plaži u Ulcinju od juče nije za kupanje, utvrdila je analiza Instituta za biologiju mora, međutim kupači ne obraćaju pažnju na upozorenje.

Prisustvo bakterija u morskoj vodi iznad dozvoljene granice u Morskom dobru u najvećoj mjeri pripisuju visokim temperaturama, konfiguracija terena i slaboj cirkulaciji vode.

“Tri uzastopna uzorka pokazala su povećanu koncentraciju bakterija. Bili smo u obavezi da o toj situaciji obavijestimo korisnika kupališta. Istakao je crvnu zastavicu koja simbolizira zabranjeno kupanje, tj. kupanje na njegovu odgovornost i obavijestili inspektora za vode”, kazali su iz Morskog dobra.

Inspektor za vode donio je rješenje o zabrani korištenja kupališta do novih rezultata koje je istaknuto na ulazu na plažu.

Međutim, ni njega, kao ni crvenu zastavicu kupači, uglavnom, ne prepoznaju kao znak upozorenja.

Ali, ima onih koji su crvenu zastavicu shvatili ozbiljno.

“Inspekcija ne treba da pušta, kad je crvena zastavica zabranjeno je. Htio sam da ostanem 6 dana, ali idem”, kaže jedan gost za RTCG.

Novi rezultati kvaliteta vode biće poznati sjutra. Ukoliko novi uzorci pokažu da je morska voda ispravna, kupalište će biti otvoreno za dalje korišćenje.

Prema informacijama koje smo dobili u ulcinjskom Domu zdravlja, zagađenje morske vode na Maloj plaži nije uticalo na zdravlje kupača. Kažu da povećanog priliva pacijenata nema, a da epidemiološka služba prati situaciju.

1 KOMENTAR

  1. Pazarac sam…pozdrav za sve vas…radim u Ulcinju…imamo butik….kako javiste upozorenje krenu poso ma sha Allah za ibreta….akooo moze ja sam za 2 crvene zastavice 😀….Cuj opasno…a naroda ka mravinjak….pa sto kod nas u pode i u Ribarice sve nam toči ZEM-ZEM voda strah me…..Hajdeeee veseo bio…Vazda je vako i bilo….

Comments are closed.