Donosimo vam 10 pravila, a ako ih ispoštujete, uvijek ćete imati dovoljno novca!

1. Kada pozajmiti pare i tražiti povišicu

Povišicu treba da tražite u srijedu tokom dana. Ne pozajmljujte novac prijateljima i poznanicima u utorak. Kako kažu vjerovanja, ujutru treba davati i uzimati zajam, zato što bilo kakve operacije s parama koje obavljate uveče ili noći vode u propast. Trudite se da nikada ne tražite zajam, a da češće dajete novac onome ko ga od vas traži jer ćete tako da ga programirate da vam vrati na drugi način, piše “Lisa“…

2. Plata treba da prenoći

Da bi novac koji ste zaradili volio vašu kuću, onog dana kada dobijete platu nemojte ništa da potrošite. Cijela suma trebalo bi, po vjerovanju, da prenoći u vašem domu.

3. Šta se ne pozajmljuje komšijama…

Ne valja pozajmljivati komšinici hljeb ili so jer novčana sigurnost može da napusti vaš dom i ode u komšijsku porodicu.

4. Kućna pravila za pun budžet

Novca neće biti ako zviždite u sobi i mrvice sa stola čistite rukom.

5. Kada džepovi donose novac

Džepove odjeće koja visi u ormaru napunite sitnim papirnim novcem. Pare ne vole iscjepane džepove ili otpalu dugmad.

6. Staro vjerovanje o metlama

Da bi u kući bilo para, metlu treba da postavite drškom nadole.

7. Napravite trougao od 10 €

U najmanjoj pregradi novčanika čuvajte novčanicu od 10 € savijenu u trougao. Takođe, u novčaniku treba da postoji i sretna moneta – prvi zarađen novac ili onaj dobijen od dobrog čovjeka. Tu novčanicu ne valja potrošiti – ona je hamajlija finansijske sigurnosti. U suprotnom, pare mogu da se naljute i da ne dolaze do vaše ruke.

8. Čuvajte kovanice

Nikada ne držite novčanik prazan, neka u njemu bude makar pokoji novčić. Sav novac mora da bude glavom stranom okrenut prema gazdi.

9. Ne kradite tuđu sreću

Dobijene pare na kocki, zarađene nepošteno, nađene ili pocjepane, ne donose sreću i zato ne treba da se zadržavaju u vašem novčaniku. Podjelite ih sirotinji ili ih brzo potrošite.

10. Čuvajte krupnu novčanicu

U kući ili u stanu treba godinu dana čuvati krupnu novčanicu, koja će se napuniti vašom energijom i početi da privlači novac.