Koškovac izabran za osnovnog javnog tužioca

  0
  358

  Skupština Srbije izabrala je danas zamenika javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru Nermina Koškovca za javnog tužioca u tom tužilaštvu.

   

  Za izbor Koškovca, kojem će to biti drugi mandat šefa Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, glasao je 141 narodni poslanik od 152 prisutna člana republičkog parlamenta.

  Koškovac je rođen 1955. godine u Novom Pazaru, Pravni fakultet završio je 1985. godine, a nakon položenog pravosudnog ispita tri godine kasnije, raspoređen je na radno mesto tužilačkog pomoćnika u Okružnom tužilaštvu u ovom gradu.

  Za osnovnog javnog tužioca izabran je 2009. godine, a po isteku mandata krajem 2015. godine postavljen je za vršioca dužnosti te funkcije.

  Zanimljivo da je Koškovac imao najmanje bodova od prvobitnih pet, a potom od četiri prijavljena kandidata za ovu funkciju.

  Naime, on je prilikom rangiranja stručnosti i rezultata od strane stručne komisije Državnog veća tužilaca dobio 49 bodova, jedan manje od sekretara Višeg javnog tužilaštva Adnana Baćićanina, a 5,8 odnosno 15 bodova manje od zamenika u Osnovnom javnom tužilaštvu Hazbije Alibašića i Jovana Milanovića.

  Međutim, u njegovoj biografiji dostavljenoj poslanicima u Skupštini Srbije objašnjeno je da su rezultati Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru iznad republičkog proseka, da je “njegova ocena prestrogo određena i da su manje od dva predmeta uticala na to da Koškovac dobije 20 bodova manje”.

  Mandat šefa Osnovnog javnog tužilaštva traje šest godina.

  izvor.Radiostoplus

  SHARE

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here