Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na jučerašnji sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika RS Milorada Dodika, koji je održan u Istočnom Sarajevu, javlja TV1.
 

“Vučić je odbijao da ode na sastanak, ali se očito sažalio i otišao je kod Dodika. Za 16 minuta razgovora Dodik ga je upoznao o svemu što se dešava u državi, o politici, o projektima, o radnim mjestima i o bolnici u Kasindolu. Sve to za 16 minuta”, ironično je konstatovao Mektić.
Podsjećamo, Vučić je juče prisustvovao Samitu premijera Zapadnog Balkana u Sarajevu, nakon čega se sastao i sa Dodikom u Istočnom Sarajevu. 
Mektić tvrdi da je Milorad Dodik persona non grata u Srbiji.
“Dodikova politička karijera se završava, ali mu slijedi druga faza, a to je istraga o kriminalu i korupciji”, istakao je Mektić. 
On se osvrnuo i na stanje u Tužilaštvu BiH, navodeći da jedna ili dvije suspenzije tužilaca neće riješiti problem pravosuđa, nego da se on mora rješavati sistematski. 
Ministar sigurnosti BiH potvrdio je takođe da je ponovo pokrenuta istraga protiv visokopozicioniranog zvaničnika SNSD-a Nikole Špirića u vezi sa kupovinom stana u Beču.
“Ova istraga mnogo je ozbiljnija u odnosu na sve dosadašnje”, kazao je Mektić.