Počeli radovi na uređenju prostora u blizini mosta na Ibru

0
253

Uređenje prostora u blizini mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice, koji će biti deo pešačke zone u ulici Kralja Petra Prvog u tom delu grada, počelo je danas uklanjanjem starog zida i kopanjem temelja za novu konstrukciju.

Pre početka radova lokaciju su obišli nadležni iz Inspekcije za prostorno planiranje, nisu davali izjave medijima samo su kratko rekli da je sve u redu.

Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić rekao je novinarima da će se nova konstrukcija uklopiti ambijentalno u ostatak pešačke zone.

“Mi danas ne možemo završiti ono što smo započeli, važno je da obeležimo teren, radnici će iskopati temelje i sve ono što bude potrebno za te prve radove,” rekao je Rakić.

Konstrukcija će biti pomerena za 2,2 metra ka severnoj strani grada, biće širine 1,2 metra i visine u jednom delu 70 centimetra, a u drugom kaskadnom delu 40 centimetra, i dužine preko 50 metara.

U jednom delu od devet metara biće postavljeni potapajući čelični stubići koji će služiti za prilaz vatrogasnih vozila, hitne pomoći i policijskih vozila.

Ispod te konstrukcije biće postavljena biciklistička staza široka dva metra, kretaće se od kafića “Dolčevita” prema Bošnjačkoj mahali. I na stazi će se nalaziti potapajući stubići.

Gradonačelnik Rakić najavio je da će ključevi, kartice ili daljinski upravljači biti u rukama Lokalne samouprave, a oni će ih dati onima zbog kojih ti stubići postoje, Vatrogasnoj službi, Hitnoj pomoći i Policijskoj stanici Severna Mitrovica.

izvor: N1