ZUKORLIĆ ŽIVI U PARANOJI! AUDIO SNIMAK DOKAZUJE DA JE ON NAREDIO SNIMANJE SVOJIH SARADNIKA I TIME IH PLAŠIO! VIDEO

0
4419

Novi Pazar – Sjenica – Tutin- Objavljivanje snimaka pronevere i zloupotrebe novca Islamske zajednice koji su prethodnih dana emitovani na Radio-televiziji Novi Pazar su uzburkali javnost ali i izazvali reakciju Muamera Zukorlića. On je nekoliko puta, posebno na tribini „Četvrti talas napada na IZ“ ponovio da su snimci pribavljeni prisluškivanjem, i za to optužio tu medijsku kuću.

To nije istina, Radio televizija Novi Pazar nije prisluškivala čelnike Zukorlićevih ustanova, već je to on sam naredio. U snimku koji je sinoć emitovan, a koji je dostupan ispod teksta može se čuti kako Zukorlić, nezadovoljan ponašanjem svojih upošljenika, saopštava svoju odluku o formiranju tima od 10 ljudi koji će pratiti ponašanje zaposlenih, i o tome Zukorliću podnositi redovne izveštaje, kako sam Zukorlić kaže: „Znaću kako dišete i šta doručkujete“.

Smatramo da je ovaj audio zapis definitivan odgovor na optužbu da smo snimke dobili prisluškivanjem. Osim toga možete čuti šta Zukorlić misli o svojim medresantima, koliko novca ulaže u svoju promociju, ali i kako opravdava izuzetno male plate svojih upošljenika.

Pitanje pronevere 200.000 eura Islamske zajednice je u nadležnosti Tužilaštva, ali ostalo je mnogo drugih otvorenih pitanja na koja naša javnost još uvek čeka odgovor, a ona su:

-Zašto Islamska zajednica finansira kampanju Zukorićeve BDZS?
-Zašto Islamska zajednica finansira kampanju Mustafe Cerića u Bosni i Hercegovini?
-Zašto Islamska zajednica posluje sa kreditima i kamatom?
-Zašto se održavaju tajni sastanci sa službenicima BIA?
-Zašto se vakufska parcela kod džamije u Rajčinovićima prevela na Zukorlićevog brata?
-Zašto je Internacionalni univerzitet, za koji se tvrdi da je vakuf i vlasništvo Islamske zajednice preveden na Zukorlića i njegovu MUFTI fondaciju?

Radio-televizija Novi Pazar će tražiti odgovor na ova i sva druga otvorena pitanja koja su od značaja za sve naše sugrađane.