Priboj – Ledeni talas koji je proteklih dana zahvatio našu zemlju, u Priboju je prouzrokovao znatno manju štete u odnosu na okolne opštine. Svi putni pravci su prohodni a otežano je kretanje jedini prema najudaljenijim zaseocima u rubnim delovima opštine. Juče je zbog ekstremno niskih temperatura došlo do prekida vodosnadbevanja grada, koji je saniran intervencijom stručnih službi u kasnim večernjim časovima.

Pravovremenom intervencijom terenskih službi pribojske Elektrodistribucije, minimalni kvarovi na mreži u seoskom podrućiju otklonjeni su već u petak i daljih problema sa snadbevanjem električnom energijom nije bilo. U toku jučerašnjeg dana, građani Priboja su iznenada ostali bez vode od jutarnjih časova pa sve do 22 časa uveče kada su stručne službe JKP Usluga otklonile kvar na vodovodnoj mreži.

U cilju otklanjanja posledica ledenog talasa, Štab za vanredne situacije opštine Priboj danas je održao sednicu u proširenom sastavu. Nakon sednice načelnik Štaba Boris Mrdović je istakao „ da su jučerašnji prekid u vodosnadbevanju izazvale ekstremno niske temperature koje su na prelivima vodovodne mreže od vodozahvata do Fabrike vode, stvorile vazdušne čepove i i zaledile na dva mesta, što je celodnevnom intervencijom ekipa JKP Usluge uspešno sanirano.

Svi putni pravci su prohodni, kako oni koje održavaju „Putevi Srbije“ tako i 6 putnih pravaca u seoskim MZ Priboja, koje su radnici JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja uspeli da pročiste tokom vikenda. Štab je u saradnji sa JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja dogovorio i dodatne aktivnosti kako bi se izašlo u susret građanima na seoskom području koji usled smrtnih slučajeva ili zdravstvenih problema budu iskazali potrebu za dodatnim čišćenjem snega i putnih pravaca po zaseocima. Snadbevanje električnom energijom je za sada uredno na celoj teritoriji opštine Priboj“.

Prema najavama iz Štaba za vanredne situacije opštine Priboj, dogovoreno je preduzimanje dodatnih mera i dežurstava svih službi na saniranju posledica nevremena, koje će se aktivno pratiti i koordinisati iz Štaba i koji će permanentno dežurati do prestanka opasnosti od ekstremno niskih temperatura.