Ikea: Bonus svakom zaposlenom u Srbiji 140.000 RSD!

0
393

Kompaniji Ikea u Srbiji uplatiće po 140.000 bruto u privatni penzioni fond svakog zaposlenog, kao deo programa lojalnosti Tak (Tack).

Kako je objavila kompanija, Ikea Grupa će u penzione fondove svojih zaposlenih uplatiti dodatnih 108 miliona evra, kao znak zahvalnosti za njihovu lojalnost i doprinos.

“Želimo da pokažemo svojim zaposlenima koliko cenimo njihovu lojalnost i njihov doprinos uspehu kompanije Ikea. To radimo putem programa Tak! Zadovoljstvo mi je što mogu da objavim da će ove godine Ikea Grupa izvršiti uplatu od 140,349 RSD bruto u privatni penzioni fond svakog zaposlenog u Srbiji,” kaže Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije Ikea Jugoistočna Evropa, piše u saopštenju.

Od kako je pre tri godine Tak pokrenut, za program je izdvojeno ukupno 413 miliona evra. Iznos izdvojen na globalnom nivou se deli na sve zemlje članice Ikea Grupe, u skladu s proporcionalnim učešćem date zemlje u ukupnom fondu zarada.

Preduslov za finansiranje programa jeste da Ikea Grupa ostvari svoje poslovne ciljeve. Inače, Ikea ulaže u bezbrižnu budućnost svojih zaposlenih i kroz mesečni doprinos privatnoj penziji za sve zaposlene koji se odluče na ovaj vid ulaganja.

Kao deo ovog jedinstvenog programa lojalnosti, u penzione fondove zaposlenih Ikea Grupe svake godine se uplaćuje dodatni iznos, koji se utvrđuje prema istom, pravičnom i jednostavnom načelu. Svaki zaposleni Ikea Grupe u Srbiji, koji u kompaniji provede pet ili više godine, prima istovetan iznos, bez obzira na radno mesto ili platni razred.

Pored programa Tak, svi zaposleni Ikea Grupe imaju pravo i na One IKEA Bonus, kojim se, u zavisnosti od postignutih rezultata, zaposleni jednom godišnje nagrađuju iznosom jedne mesečne plate.

izvor: B92