Priboj – Odbornici pribojske Skupštine, doneli su na današnjem zasedanju niz bitnih Odluka o rebalansu budžeta i finansiranju programa podsticajnih mera za bivše Fap-ove radnike vrednog 200 milona dinara kao i projekat razvoja stočarstva kroz program osemenjavanja krupne stoke. Jednoglasno su usvojeni i predlozi o formiranju skupštinskih saveta za bezbednost i zdravlje i Izveštaji o završnom računu za 2015. godinu.

Usvajanjem rebalansa budžeta za 2016. i Odluke o načinu pružanja podsticaja osnivanja novih privrednih subjekata i otvaranju novih radnih mesta za bivše Fap-ove radnike, Skupština opštine Priboj, stvorila je preduslove za početak realizacije programa vrednog oko 200 miliona dinara. 594 radnika Fap-a koji su pisali UPPR program u 2016. godini, Odlukom SO Priboj dobiće sredstva u iznosu od po 100 eura po godini radnog staža u dinarskoj protivrednosti, čime će se omogućiti da otpočnu sopstvene poslove i programe samozapošljavanja.

Prema rečima predsednika opštine Priboj Lazara Rvovića „.. Lokalna samouprava je analizirajući stanje nakon programa UPPR za Fap, odlučila da uloži dodatne napore kako bi za bivše Fapove radnike omogućila sredstva da se putem samozapošljavanja, osnivanja novih privrednih subjekata i formiranjem Zadruga i Klastera, otvore nova radna mesta za ove ranjive grupe čime bi se smanjila nezaposlenost i poboljša opšti okvir za privređivanje u opštini Priboj..“ .

Iz lokalne samouprave najavljena je i realizaciju istovetnog programa koji će se naći u budžetu za 2017. godinu, a koji će se odnositi na 94 bivša radnika Fapa koji su socijalne programe pisali pod nepovoljnijim uslovima pre 2016. godine, kao i za 50 bivših radnika pribojske fabrike Sedišta.

Odbornici SO Priboj su do kraja današnjeg zasedanja, jednoglasno izglasali Odluke i usvojili više izveštaja po svih 14. tačaka Dnevnog reda.