Indonežani traže zemljište za industrijski centar u Srbiji

0
309

Ambasador Inodnezije u Srbiji Hari Kandou izjavio je u Čačku da je jedna kompanija iz Indonezije zainteresovana za izgradnju velikog industrijskog centra u Srbiji i da traži grad koji će obezbediti plac od oko 250 hektara sa infrastrukturom.

On je na konferenciji za novinare naglasio da postoji mogućnost saradnje indonežanskih investitora i Čačka i da se nada da će se neke investicije i realizovati.

Kandou je, posle sastanka s čačanskim privrednicima i rukovodstvom Grada rekao da je njegova zemlja zainteresovana da i dalje investira u Srbiji i da sarađuje sa srpskim privrednicima.

“Izabrao sam da posetim Čačak jer vidim da je to grad koji ima jak ekonomski potencijal za naše privrednike koji su već investirali u Inđiji i Kovinu u fabriku testenine i plantažu šampinjona”, rekao je Kandou.

Ambasador Indonezije je ponudio stipendije za studente iz Čačka koji žele da pohađaju master studije u Indoneziji i specijalizacije od šest meseci do godinu dana i pozvao zainteresovane da se jave Ambasadi u Beogradu.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izrazio je nadu da će između privrednika Indonezije i Čačka biti uspostavljena dobra saradnja.

Todorović je dodao i da su čačanski prvrednici pozvani da sredinom oktobra posete Sajam privrede u Džakarti.

izvor: N1