Vučić: Za oštećene kuće 250.000 dinara po domaćinstsvu

0
44

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas da će domaćinstva, kojima su kuće značajnije oštećene u nedavnim katstrofalnim poplavama dobiti po 250.000 dinara, kao i da će se nekima, u meri u kojoj je to moguće, pomoći u nabavci aparata za domaćinstvo i nameštaja.

To će, kako je rekao premijer, biti velika pomoć i podrška Vlade Srbije.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakao da je na teritoriji Obrenovca, na primer, bilo angažovano na hiljade vojnika i da je iz te beogradske opštine do sada izneto 17 hiljada tona smeća.

Vučić, koji je će popodne obići tu beogradsku opštinu, najavio je da se očekuje stavljanje u funkciju kolektora, kao i da je zahvalan Nemačkoj na specijanim cevima koje je, kao pomoć, uputila u Srbiju.

Premijer je najavio i da će već naredne sedmice početi obnova svih puteva – lokalnih, regionalnih, magistralni, prvog i drugog reda…

“Obnova svih puteva mora da bude završena do septembra i za to su pronađena značajna finansijska sredstva, najmanje 40 miliona evra”, rekao je Vučić.

Takođe, premijer je najavio da će naredne sedmice biti započeta i izgradnja kuća koje su potpuno srušene u nedavnim katstrofalnim poplavama. On je napomenuo da tu ima nekih proceduralnih problema, ali da će se sa izgradnjom krenuti i dodao: “Videćete, Vlada Srbije će u tome uspeti”.

Premijer je zamolio sve građane da poštuju pomoć koju je Srbija dobila, a posebno pomoć Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su najviše pomogli u novcu, ali i u svim drugim materijalima.

“Oni sada grade 50 kuća i u septembru još toliko. To je ogroman novac koji oni ne daju samo zato što Srbiju doživljavaju kao prijateljsku zemlju”, rekao je premijer.
Sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here