Novi Pazar : Radovi na filteru u punom jeku

0
109

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika rok za završetak izgradnje novog filterskog postrojenja je produžen do avgusta.

Nova fabrika za preradu vode deo je velikog projekta, koji se realizuje u cilju generalnog poboljšanja vodosnabdevanja u gradu.

Novopazarski filter trenutno je najveće gradilište u gradu. U toku su radovi na izgradnji novog postrojenja za preradu vode, čiji je kapcitet 275 litara u sekundi. Završeno je oko 70 % posla, koji je projektnom dokumentacijom i predviđen. Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefija Brničanin kaže da su ovi radovi od velikog značaja za poboljšanje vodosnabdevanja u Novom Pazaru.

“Trenutno se izvode radovi na izlivanju gornje ploče , a I prirpema za krovnu konstrukciju. Drugi izvođač radova Hidrokontrol iz Niša, privodi kraju radove na izgradnji podzemne cevne veze, koji su predviđene za povezivanje novog postrojenja i za dopremu prerađene vode do rezervoara 5000 kubika. Radovi su se odvijali planiranom dinamikom, ali je bilo zastoja u jednom periodu, kada su bile obilne padavine, tako da će biti kašnjenja, jer je u ugovoru bilo da svi radovi budu završeni do 30.juna. Dat je dodatni zahtev, kako za sredstva za završetak svih radova, tako i za produžetak roka. Zvaničan odgovor nismo dobili još, ali preliminarno se zna da će rok završetka radova biti produžen”, rekao je Brničanin.

Sledeće nedelje planirano je da se izvode radovi, zbog kojih će doći do prekida u vodosnabdevanju, a građani će blagovremreno biti obavešteni, koji su to dani i u kojem terminu neće biti vode.

“Ovde se vrši prespajanje postojećih cevnih veza i novoizgrađenih. Neophodno je da se u dva navrata obustavi prerada i isporuka vode gradu, da bi se izvršilo prespajanje svih tih cevnih veza, tako da smo planirali da se ti radovi izvode tokom sledeće nedelje, kako se ne bi radilo u toku meseca Ramazana”, kaže Brničanin.

Završetkom ovog kapitalnog objekta grad Novi Pazar imaće 800 litara u sekundi, što predstavlja maksimalni kapacitet. Ovi radovii izvode se u okviru projekta, koji se realizuje u Novom Pazaru, vredan više od 1.700 000 evra, koji finansira Vlada Luksemburga, a čiji je cilj da se dugogodišnji problem vodosnabdevanja u Novom Pazaru reši.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here