iWatch: Proizvodnja počinje u julu, u prodaji u oktobru

0
98

Prema izvorima agencije Rojters, koja se poziva na pouzdane izvore, tajvanska kompanija “Quanta Computer Inc” počeće masovnu proizvodnju prvog Apple-ovog pametnog sata “iWatch” u julu ove godine, a zvanično će biti predstavljen na specijalnom događaju u oktobru.

Apple-ov pametni sat će imati displej dijagonale 2,5 inča i biće pravougaonog oblika. Prema Rojtersovom izvoru, sat će “izvirivati” iz narukvice, a imaće i touchscreen i mogućnost bežičnog punjenja. Apple očekuje da će isporučiti 50 miliona satova u prvoj godini ili samo do kraja 2014. do 15 miliona, a test-satovi trenutno se proizvode u Quanta Computersu, koji će biti i glavni partner – ekrane će ekskluzivno proizvoditi LG.

Početak prodaje iWatch-a verovatno će biti u oktobru, a masovna proizvodnja kreće već u julu.

Prema brojnim izvorima sat će verovatno imati i senzor koji će pratiti puls, a singapurska kompanija Heptagon jedan je od proizvođača ovog senzora. Ranije spekulacije sugerisale su da će senzori pratiti i brojne druge zdravstvene parametre. Očekuje se da će interfejs iWatch-a biti u skladu s onim što nudi iPhone i iOS 8, i da će omogućiti praćenje svih notifikacija i informacija.

Sandžakhaber / izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here