Danas će se ponoviti izbori u 14 turskih opština

0
63
Vrhovni izborni odbor je proglasio nevažećim lokalne izbore u 13 opština, uključujući i one u provincijama Yalova i Agri, zbog “neregularnosti” u izbornom procesu. Odlučeno je da će se izbori ponoviti i u distriktu Gomu.
Oko 203 hiljade građana Turske će danas ponovo izaći na izbore, kako bi izabrali lokalno vodstvo za mandat od narednih 5 godina.
Glasanje je najprije počelo u provinciji Agri, na istoku zemlje, gdje pravo glasa ima 79 hiljada i 498 građana. Glasanje će se vršiti na ukupno 310 birališta.
U provinciji Yalova, na 245 birališta pravo glasa ima 75 hiljada i 813 osoba. Birališta će biti zatvorena u 17.00 sati.
Glasanje će se takođe održati u distriktu Aydintepe, u provinciji Bayburt; u gradu Tercan, provincija Erzincan; u distriktu Sabanozu, provincija Cankiri i distriktu Buharkent, provincija Aydin.
Lokalni izbori će biti ponovljeni i u distriktu Gomu, provincija Afyonkarahisar; distriktima Yesilyurt i Ortakoy, provincije Tokat i Corum; distriktu Guroymak, provincija Bitlis; distriktu Sorgun, provincija Yozgat; distriktu Mahmudiye, provincija Eskiehsir; distriktu Catalzeytin, provincija Kastamonu i Baglami, gradu u provinciji Nigde, u centralnom dijelu Anadolije.
Na lokalnim izborima održanim 30. marta, vladajuća AK Parti je odnijela treću izbornu pobjedu zaredom, sa 45,5 posto osvojenih glasova.
(AA)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here