Timošenko: “Ako ne pobedim, biće revolucije”

1
46

Bivša ukrajinska premijerka i kandidatkinja na predsedničkim izborima Julija Timošenko kaže da je ona jedina u Ukrajini sposobna da sprovede reforme.

Julija Timošenko je na konferenciji za novinare u gradu Nikolajevu, na jugu Ukrajine, otvoreno rekla: “Ukoliko građani izaberu drugog kandidata, neće moći da bude izbegnuta treća runda revolucije”, prenela je agencija Itar-Tas.

“Ne želim više da budem odgovorna za propast revolucije. Ako Ukrajina izabere drugog predsednika, a ja zapravo imam samo jednog rivala, mislim da ćemo morati da pokrenemo treću rundu revolucije. U suprotnom, mislim da nema šanse da promene budu sprovedene. Prosto, ja poznajem sve te ljude”, istakla je Timošenkova.

Ona je takođe iznela predlog zakona za koji je rekla da će doprineti rešenju problema korupcije, ali je priznala da mnogi predstavnici vlasti predvođene oligarsima, među kojima je i njen glavni rival na predstojećim predsedničkim izborima Petar Porošenko, jednostavno nisu zainteresovani za taj predlog.

Prema najnovijim anketama, Porošenko ima podršku 33,3 odsto glasača, dok Timošenkova može da računa na deset odsto glasova. Prevremeni predsednički izbori u Ukrajini su zakazani za 25. maj.

Sandzakhaber / izvor: b92.net

1 KOMENTAR

  1. Ovaj lopov je najgore moguce resenje za tu drzavu.Sve sto je mogla da pokrade za vreme svoje vladavine ona je pokrala jos ,koliko je bezobrazna,preti nekakvim revolucijama a u zemlji joj bukti rat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here