Srpski Patrijarh – Bošnjaci su potomci Svetog Save – video

2
250

Novi Pazar – Patrijarh Srpski Irinej pozvao je okupljene pravoslavne vernike iz Novog Pazara da “pokažu hrišćansku ljubav prema narodu druge vere sa kojima zajedno žive, jer su to njihova braća po krvi”. 

 


“Nećemo ulaziti u to kako su i zašto oni postali to što jesu, sigurno ne od vrućih kolača. Samo njihovi preci znaju šta ih je uslovljavalo da promene veru. Nedavno smo čuli i jednog ovdašnjeg političara koji kaže da je potomak Svetog Save. To je istina, svi su oni njegovi potomci i to treba da znaju”, rekao je poglavar SPC. 

Episkop raškoprizrenski Teodosije izjavio je da je dolazak patrijarha Irineja sa sveštenstvom u Novi Pazar “okrepljenje za eparhiju i verni narod”. 

“Ovaj deo naše eparhije, Stari Ras, mnogo je stradao u našoj istoriji, stradale su naše svetinje, narod, ali su se svetinje obnavljale, a narod koji je odlazio vraćao se jer je ovo sveta srpska zemlja koju nam je ostavio rodonačelnik srpskog roda Simeon Mirotočivi”, rekao je vladika Teodosije. 

Radni deo zasedanja Sabora SPC počeće sutra u Patrijaršiji u Beogradu.

2 KOMENTARA

  1. Umesto po krvi, bolje bi bilo da smo svi Mi braca po dobroti. Ne sumnjajuci u dobre namere Vase besede, igrom istorijske slucajnosti, nismo imali srece da neki osvajac bude crnac, tako da danas ne bi imali potrebe da idemo kod frizera za kovrdze. Sveti Sava jeste nas sugradjanin iz Miscica, a Tamoon je ponosan na svoje poreklo i to je u redu. Dodjite nam opet u miru. Iskreno Bujrum.

  2. Kako rece ovo bradato cudoviste ovdasnji, visoko pozicionirani politicar”da je on potomak svetog save”
    DJE SI ZUBOLJEKARU DA MU ZAVRNES KEFU?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here