Pokrivena Bošnjakinja kandidatkinja za Evropski parlament

0
37

Faila Pašić Bišić iz Slovenije, inače porijeklom Bošnjakinja, na izborima za članove Evropskog parlamenta 25. maja učestvuje kao kandidat stranke Liberalna demokratija Slovenije.

Porodica Bišić je porijeklom iz Sanskog Mosta u Bosni i Hercegovini. Majka dvoje djece, Faila Pašić Bišić, izjavila je da je odluku o bavljenjem politikom donijela nakon što je shvatila da je rješavanje problema u zemlji i društvu moguće jedino aktivnim učešćem u politici, a ne sjedenjem kod kuće i upućivanjem kritika.
“Do sada sam radila u oblastima integracije migranata, etničkih i vjerskih manjina, nezaposlenosti, socijalnih prava i islamofobije, kazala je Bišić  tvrdeći da je pasivna uloga na milione muslimana u Evropi djelimično doprinijela porastu islamofobije. Ona je naglasila da “muslimani nisu prisutni na mjestima gdje se donose zakoni o govoru mržnje, islamofobije i koji se tiču muslimana”. “Muslimani u Evropskoj uniji, nažalost, spadaju u kategoriju pasivnih birača”, ocijenila je Bišić.
“Ukoliko Evropa nije spremna za mene i osobe poput mene, to nije moja slabost, već slabost Evrope. Ako budem izabrana u Evropski parlament učinit ću sve što mogu da pomognem Bosni i Hercegovini, u kojoj živi veliki broj moje rodbine i prijatelja, kao i da BiH postane dio Evropske unije.”
(AA) TRT

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here