Još jedan presedan: Model Urus prvi turbo Lamborghini!

0
58

Lamborghinijev SUV Urus, koji se na tržištu očekuje 2017. godine, biće ujedno i prvi Lamborghini kojeg će pokretati turbo motor.

Nakon što je pre par dana obelodanjeno da će se Lamborghini Urus najverovatnije proizvoditi u Volkswagenovim proizvodnim pogonima u Slovačkoj, odakle stižu i Porsche Cayenne, VW Touareg i Audi Q7, iz Lamborghinija stiže nova najava, jednako interesantna.

Naime, prvi SUV iz Lamborghinija nakon LM002 najverovatnije će pokretati V8 turbo motor, umesto očekivanog V10 ili V12, koji se trenutno nalaze u modelima ovog italijanskog proizvođača. To ujedno znači i da bi Urus bio prvi model u istoriji „razjarenog bika“ kojeg bi pokretao turbo agregat.

Za sada još uvek nema zvaničnih informacija o kakvom motoru se radi, ali se može pretpostaviti da će najverovatnije biti iskorišćen 4,0-litarski V8 koji već pokreće Audi RS6 i RS7, a oslobađa 560 konjskih snaga. Podsetimo, Audi je zvanični vlasnik Lamborghini brenda, putem kojeg je ovaj italijanski proizvođač ušao u VW koncern.

Sandžakhaber / Izvor: Lamborghini

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here