Start meni se konačno vraća

0
84

Milioni “Windows tradicionalista” imaju razloga za radost, jer se u Windows 8.1 vraća čuveni Start meni, doduše u nešto izmenjenom izdanju. Microsoft je na “Buildu 2014” objavio da jedno od ključnih mesta za navigaciju ipak neće stići uz veliku “zakrpu” 8. aprila.

To znači da će za nekoliko meseci u istoriju otići potreba za modifikovanjem Windowsa 8, kako bi on izgledao što sličnije starijem bratu, “sedmici”.

Novi Start meni ipak neće biti potpuno isti kao ranije, pa je izgledu i funkcionalnosti na koji smo navikli tokom svih ovih godina dodat i prepoznatljiv Windows 8 “live tiles” deo.

“Radimo ovo kako bi ljudi koji vole Windows na desktopu bez problema mogli da uživaju u svom iskustvu”, rekao je izvši potpredsednik OS odeljenja Teri Majerson predstavljajući novi Start meni.

On je dodao i da će univerzalne Windows aplikacije moći da budu pokretane u prozoru, koji će automatski zauzimati svoje mesto u “live tile” delu Start menija.

Posle mnogo priča o povratku Start dugmeta i menija, ova objava znači da je Microsoft konačno priznao da je napravio grešku kada je odlučio da pokuša da “nasilno” promeni navike korisnika.

“Mislim da će biti mnogo srećnih ljudi”, kaže Majerson.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here