Šeik poklonio tri džipa za strane delegacije, samo jedan u voznom stanju!

0
81

Udes u kojem je uništen predsednički džip vredan milion evra otkrio je da se Tomislav Nikolić vozi u dva blindirana auta. A to nemaju ni predsednici mnogo bogatijih zemalja od Srbije.

Kako saznajemo, osim limuzine “mercedes” vredne 620.000 evra, koja je kupljena 2010. u vreme Borisa Tadića, Nikolić je tražio da mu se dodeli jedan od tri blindirana džipa koje je šeik Abu Dabija poklonio Aleksandru Vučiću.
– Vučić, tadašnji ministar odbrane, džipove je predao Ministarstvu odbrane kako bi se njima vozili strani državnici u Srbiji. Ali, jedan džip je tražilo Predsedništvo, a drugi kabinet premijera. Treći je ostao u Ministarstvu, ali je neupotrebljiv jer nema točak koji je skinut da bi se popunila oprema džipa u Predsedništvu – otkriva izvor “Blica” iz Ministarstva odbrane. On dodaje i da se Vučić „nijednom nije provozao tim džipovima”.

 

 Korišćenje tih džipova inače je vrlo skupo jer su proizvedeni u Brazilu i rezervni delovi i servisi su takođe jako skupi.

U Predsedništvu Srbije nisu želeli da govore za “Blic” o tome zašto je predsednik koristio još jedno blindirano vozilo, kada već ima blindirani “mercedes” star samo četiri godine.
Ali dok čekamo da se predsednik oglasi, ministar policije Ivica Dačić i direktor policije Milorad Veljović ne mogu da se dogovore ko sve treba da odgovora za ovaj udes. Za Dačića nema “propusta bezbednosnih službi”, već onih kojima je auto predat na servis.
– Šteta je velika i najverovatnije će biti nadoknađena iz MUP-a Srbije – rekao je Dačić.
S druge strane, Veljović kaže da je reč o “propustu sa bezbednosnog aspekta” jer takvo vozilo mora da bude obezbeđeno 24 sata.

– Neko mora da odgovara za ovaj propust i da snosi posledice – kazao je Veljović.
Radnik “Mercedesa” Marko Ivičić pre dva dana potpuno je uništio predsednički džip kad ga je posle zamene guma bez ikakve policijske pratnje izvezao na ulicu i zakucao se u autobus koji je vozio Davor Delić.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here