MONSTRUM – Mučio sam i zakopavao žive ljude

0
58

Odbegli srpski robijaš Dragan Bajić (40) priznao je ubistvo petoro ljudi, koje je sa svojom bandom opljačkao, mučio, neke i žive zakopao u šumi kod Budimpešte.

Kako su objavili mađarski mediji, Bajićeva banda bila je osumnjičena za monstruozna ubistva čija je brutalnost prevazilazila maštu – svoje žrtve tukli su do smrti ili besili, a neke su žive sahranjivali. Bajić, koji je sve vreme negirao optužbe tužilaštva, nedavno je u potpunosti promenio svoj iskaz i do detalja prepričao zločine koje je počinio sa svojim saučesnicima.

– Dogodila se jeziva stvar, ubijeno je petoro ljudi. U to vreme bežao sam iz zatvora u Srbiji. Želeo sam da odem u Ameriku, ali sam završio u Budimpešti. Tada sam upoznao Ištvana, Kristijana, Janoša i Zolta – naveo je Bajić, a zatim priznao ubistvo Imreta S. (48), njegove žene Magdolne (53), sina Šabata (30), ćerke Kristine i njenog dečka Viktora H. Kako je rekao pred sudom, oni su morali da umru jer su se bavili prikupljanjem starog gvožđa, što je bio biznis Bajićevih zlikovaca.

– Moj dogovor sa Zoltom bio je da on i ja ubijemo po dvoje. Mnogo ljudi sam ubio u ratu pa je mogao da nauči nešto od mene – konstatovao je Bajić, koji je svoje dve žrtve Imru i Kristinu zadavio. Magdolna, koju su tukli do smrti, pre nego što je preminula od povreda, uspela je da na obližnjem zidu sopstvenom krvlju napiše Zoltovo ime, koji joj je verovatno i presudio.

– Viktor mi je takođe bio prijatelj. Sve nas je prevario kad je uzeo našu drogu, pa smo se složili da treba da ga naučimo pameti – izjavio je Bajić, dodajući da mu je žao Viktora.

Prvobitni dogovor bio je da samo pretuku Viktora, ali su mu onda ipak izrekli smrtnu kaznu, jer „mrtva usta ne govore“ – objasnio je sudskom veću Bajić. Prisećajući se kako su ubili Viktora, ispričao je da su ga odveli u šumu, vezali mu konopac oko vrata, potom za drvo, a onda šutnuli stolicu na kojoj je stajao.

– Pošto je Viktor vrhovima prstiju mogao da dodirne zemlju Janoš mu je prišao i zadavio ga – precizirao je Bajić.

Viktorovi posmrtni ostaci još nisu nađeni, a prema izjavama svedoka, ubijen je tako što ga je Bajić pretukao gvozdenim cevima, pa obesio o drvo i polio benzinom, a onda njegove kosti bacio u Dunav.

Sandzakhaber / izvor: Blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here