Mercedes sprema suparnika BMW-u X6

0
68

Šef Mercedesa, Diter Ceče, otkrio je na godišnjem skupu Daimlerovih akcionara kako će izgledati koncept budućeg modela kojim će se ovaj proizvođač na tržištu suprotstaviti najvećem konkurentu, BMW-u.

Mercedes ulaže veliki trud sa ciljem da postane najprodavaniji premijum proizvođač automobila na svetu. Ako želi da iza sebe ostavi BMW i Audi, osim porasta prodaje aktuelnih modela, moraće da tržištu ponudi i neka nova vozila, poput kupe-krosovera.

Konceptna verzija budućeg modela iz ovog segmenta imaće premijeru na sajmu automobila u Pekingu, krajem aprila. Na osnovu prve fotografije primećuje se da su osnovni stilski elementi preuzeti od modela Mercedesa GLA i CLA.

“Smatramo da se veliki potencijal za rast prodaje Mecedesovih vozila nalazi upravo u segmentu koji predstavlja kombinaciju SUV i kupe automobila”, rekao je izvršni direktor kompanije, Diter Ceče.

1975827738534545f040acd326071162_640x42485

Ceče nije otkrio više detalja, ali preptostavlja se da će, kao što je to bio slučaj i sa nekim drugim novijim modelima Mercedesa, iz koncepta uz manje izmene vrlo brzo biti razvijena produkcijska verzija.

Novi model trebalo bi da deli platformu sa Mercedesom ML, a spekuliše se da će serijska verzija imati oznaku MLC.

sandžakhaber / izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here