Hitlerova služavka prekinula ćutanje posle 71. godinu i otkrila tajne koje niste znali o diktatoru

0
48

Služavka Elizabeta Kalamer (89) iz Austrije bila je jedna od 22 devojke koje su radile za poznatog diktatora Adolfa Hitlera, a rešila je nakon 71. godinu da progovori o tajnama života iz rezidencije u Bergofu gde je bila zaposlena.

Elizabeta se priseća kako je davne 1943. godine slučajno naletela na oglas u novina gde je videla da se traži služavka. Ono što je zanimljivo to je da nigde nije bio navedeno da će njen budući gazda biti upravo Hitler jer u oglasu nije bilo napisano da je upravo on taj kome je potrebna pomoć u rezidenciji.

Poznato je da se malo zna o Hitlerovom načinu života i retko kada se pominje kakav je bio njegov način ishrane.

Elizabeta otkriva da je Hitler imao problem sa slezinom i da mu je lekar zbog toga prepisao strogu dijetu, koje mu je bilo jako teško da pridržava jer je voleo slatkiše.

Ona navodi da je diktator često “krao” keks i odnosio ga u svoju sobu jer nije mogao da živi bez slatkiša. Hitlerova ljubavnica Eva Braun, bila je, prema Elizabetinim navodima, gazdarica rezidencije.

Oslovljavali su je sa “Hajl miledi”. Elizabeta otkriva da Hitler nije razgovarao sa osoboljem i da im je bilo zaprećeno teškom kaznom ako ikada progovore javno o onome šta se dešavalo u Bergof palati.

Osoblju je bilo zabranjeno da mu prilaze, a samo oni koji su tu bili prisutni dugo godina imali su pravo da mu se obrate.

Ona se priseća da je Hitler voleo da pije čaj iz porculanskih šolja. Jednom je slušajno razbila jednu, pa je bila kažnjena nekoliko dana.

Zanimljivo je da se Eva Braun družila sa svim osobljem i predstavlja kao gazdarica iako nije bila zvanično udata za Hitlera.

Sandzakhaber / Izvor: Pressonline

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here