Dolazak “Delija” pod znakom pitanja!?

0
248

Novi Pazar – Navijači Crvene Zvezde ipak neće biti prisutni na utakmici FK Novi Pazar – FK Crvena Zvezda koja se igra na “Džehenem Parku” nezvanično saznaje Sandžakhaber.

Naime “Delije” su planirale da dođu u Novi Pazar “neorganizovanim” putem dakle, samoinicijativno što je opasno pa bezbednost građana Novog Pazara ističe naš izvor.
Kako saznajemo, FK Novi Pazar poslao je Zvezdi pismo u kojem traže odgovor od tog kluba da li oni organizuju dolazak svojih navijača. Ako odgovor bude da organizuju “Delije” će morati da dođu u autobusima.
Ukoliko FK Crvena Zvezda ne bude stajala iza svojih navijača i ne bude organizovala njihov dolazak ulaz u Novi Pazar će biti zabranjen.
U međuvremenu saopštenjem za javnost oglasio se Fk Novi Pazar
UO FK Novi Pazar odobrio je 400 ulaznica za navijače FK Crvena zvezda. O ovoj odluci su na današnjem sastanku obavešteni prisutni prestavnici MUP-a, tužilaštva, žandarmerije, komesar za bezbednost FSS i komesari za bezbednost oba kluba.

Nakon toga svi prisutni doneli su zaključak da je jedini mogući način za bezbedno organizovanje utakmice 24.kola JSL između FK Novi Pazar i FK Crvena zvezda ako FK Crvena zvezda organizuje dolazak svoje navijače u skladu sa važećim pravnim propisima. U suprotnom pojedinačan dolazak gostujućih navijača ne bi bio bezbedan.

Komesar za bezbednost FK Crvena zvezda obavestio je sve prisutne da FK Crvena zvezda neće organizovano voditi svoje navijače.

O ovome smo i pismeno obavestili FK Crvena zvezda i zatražili u pisanom obliku zvanični stav kluba da dostave do 17h. danas. Imajući u vidu da FK Crvena zvezada nije na naš zahtev odgovorila do 19h FK Novi Pazar nemože garantovati bezbednost gostujućih navijača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here