Zatvoreno biračko mesto u Muru

1
83

NOVI PAZAR – Biračko mesto u osnovnoj školi u Muru, u opštini Novi Pazar, na kome su danas ponavljeni izbori za poslanike Skupštine Srbije zatvoreno je večeras u 20 časova.

Za ponovljeno glasanje na biračkom mestu u osnovnoj školi u Muru odštampan je 2.371 listić i 18 rezervnih.

Predsednik biračkog odbora Džemaludin Paučinac izjavio je Tanjugu, posle zatvaranja biačkog mesta, da je na ovom mestu glasalo 1.102 birača.

On je objasnio da se trenutno birački materijal prebrojava i da će potom biti prosleđen u Beograd.

Republička izborna komisija je 18. marta usvojila prigovor koji je uputio Ahmedin Škrilja kao ovlašćeno lice podnosioca izborne liste SDA Sandžaka, u kojem je navedeno da to izborno mesto nije bilo otvoreno 16. marta, na dan izbora, jer je nedostajalo 12 glasačkih listića.

Prema nezvaničnim saznanjima nŠeg portala LDP osvojio je 50 glasova, SPS 1 glas, SNS – 278, SDA – 778. Nevažećih je bilo 7 listića.

Kako je sandzakhaber i pre objavljovao a imajući ozbiljna saznanja Muftija Muamer Zukorlić i Sulejman Ugljanin zajedno su nastupali na ovim ponovljenim izborima. Ako se uporede rezultati iz 2012 godine vidi se da je skoro 80% Zukorlićevih birača glasalo za Ugljanina.

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 16. marta, mogli bi da budu proglašeni sutra uveče, rečeno je u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

RIK po zatvaranju birališta u Novom Pazaru ima rok da do četvrtka, takođe, u 20 sati, proglasi konačne rezultate vanrednih izbora, a kako je Tanjugu rečeno u Komisiji, s obzirom da su izbori ponovljeni samo na jednom biračkom mestu, ti rezultati mogu biti proglašeni i u ponedeljak uveče.

Prema preliminarnim rezultatima, koalicija oko SNS osvojila je 158 poslaničkih mandata, koalicija SPS-PUPS-JS 44, lista oko DS 19, a koalicija stranaka oko NDS-Zeleni 18 mandata.

U parlament su ušle i tri manjinske stranke – SVM sa šest mandata, SDA Sandžaka sa tri i Partija za demokratsko delovanje Riza Haljimi sa dva mandata.

1 KOMENTAR

  1. – E stvarno su ovi iz SDA jaki,svaka im cast…stvarno su poceijpali sve na ovim izborima. ovako cisti glasovi,potpuno samostalno izac,i ovako razbiti sa glasovima…Nemam rijeci,svaka im cast.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here