Vučić premijer već od 24. aprila?

1
89

Nova Vlada Srbije sa Aleksandrom Vučićem na čelu biće formirana u rekordnom roku – 24. aprila, a konstitutivna sednica Narodne skupštine trebalo bi da se održi 17. aprila, pišu ”Novosti”.

Kada poslanici polože zakletvu, Vučić će formalno primiti mandat od predsednika Tomislava Nikolića, a potom će, kako se navodi, u najkraćem roku obelodaniti svoj budući ministarski tim.

Do tog zvaničnog raspleta, navode ”Novosti”, lider SNS će kroz neformalne konsultacije sa parlamentarnim strankama, odlučiti ko će sve činiti vladajuću koaliciju.

Suštinska dilema mu je da li će nastaviti savez sa socijalistima ili će ući u politički pakt sa Borisom Tadićem i koalicijom oko NDS, ali je i te kako realna i opcija da SNS sam formira vladu, što mu dozvoljavaju postizborna matematika i volja građana.

”Veliki je pritisak struja unutar SNS da što više ministara bude iz naše stranke. Bukvalno se na stotine funkcionera nezvanično kandidovalo za neki od resora u Nemanjinoj 11 – preneo ne je sagovornik ”Noovsti” iz vrha naprednjačkog tabora.

Kako je tom listu rečeno u SNS, zasad je sigurno da će u budućoj vladi biti potpuno ukinuta politička „feudalizacija“ koja je odlikovala prethodne kabinete.

To znači da stranke neće više imati monopol na pojedine resore ukoliko je ministar iz njihovih redova.

Republička izborna komisija proglasila je sinoć konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 16. marta, prema kojima koalicija oko SNS ima 158 poslaničkih mesta, a SPS-PUPS-JS 44.

Po proglašenju konačnih rezultata u roku od najviše 30 dana mora biti konstituisana Skupština Srbije, a mandati poslanicima biće dodeljeni odmah po objavljivanju rezultata glasanja u Službenom glasniku.

sandzakhaber / Izvor: Tanjug

1 KOMENTAR

  1. Cenim da gosp.Vucic ima jasno zacrtan cilj Vlade u narednom periodu,sto je do sada vise puta I sam isticao,tako da ne sumnjam da ce na bazi potrebnih kriterijuma saciniti Vladu koja taj cilj moze da ostvari,kao I da ce pri tome uzeti u obzir izbornu volju gradjana Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here