Udar na političku mafiju odmah posle izbora!

1
66

BEOGRAD – Počinje bespoštedna borba.

Srbiji predstoji najžešći obračun sa organizovanim kriminalnom i korupcijom. Po završetku izbornih aktivnosti i posle formiranja nove vlade, što se očekuje do 1. maja, država će zadati konačni udarac mreži političara i tajkuna upletenih u korupciju i kriminal, kao i pripadnicima narko-mafije.

Zatvor za krupne zverke

– Čim se formira vlada, svom silinom, još žešće i odlučnije nastaviće se borba s najvećom pošasti u državi. U Srbiji će padati „krupne zverke“, svako ko se ogrešio o zakon, bez obzira na funkciju i(li) člansku kartu u nekoj partiji. Do sada su možda neki uspevali da izmaknu udaru zakona zbog političke zaštite, veza i vezica u institucijama, ali s tim je gotovo. Sledi konačni, najžešći obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom na svim nivoima – kaže dobro obavešteni izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, svako ko se ogrešio o zakon, bez izuzetka, moraće da odgovara.

– Mnogi su odgovorni za pljačku ove države i naroda. Svi će morati da polože račune, na udaru zakona naći će se tajkuni, ali i političari, mnogi ogrezli u visoku korupciju. Hrvatska je prva od zemalja bivše SFRJ osudila visokog političara, bivšeg premijera Ivu Sanadera, za korupciju. I Srbija ima raznih Sanadera i oni će posle formiranja vlade bez izuzetka da odgovaraju – kaže naš sagovornik i dodaje da će se ući i u finalni okršaj s pripadnicima organizovanog kriminala i narko-mafijom.

Uslov za napredak

Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala koja je započeta značajna je, prema njegovim rečima, i kao preduslov za razvoj ekonomije.

– Nema investicija i ekonomskog napretka bez odlučne borbe protiv kriminala i korupcije, čime se jača i politička stabilnost države – dodaje naš sagovornik.

Srbija je, inače, krajem prošle godine bila na 72. mestu po stepenu percepcije korupcije na listi organizacije Transparensi internešenal, čime je popravila svoj položaj za osam mesta u odnosu na 2012. godinu.

Poglavlja 23 i 24
Prioritet na putu ka članstvu u EU

Pitanja jačanja institucija u efikasnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala ne mogu se izbeći jer su uslovi na putu evropskih integracija. Prioriteti su poglavlja 23 i 24, koji se tiču vladavine prava, bez kojih nijedna od oblasti poput poljoprivrede i ruralnog razvoja, energetike, finansija, zaštite životne sredine… ne može da bude efikasno uređena.

1 KOMENTAR

  1. U N. Pazaru ce imati pune ruke posla za sve pobrojane oblike korupcije I kriminala!Bas da vidim ovaj deo price da niko nece biti postedjen!Neki,na osnovu ponasanja pojedinaca iz krugova bliskih najvecem borcu protiv korupcije u Srbiji gosp.Vucicu,signali mi govore da ce ovo obecanje biti tesko izvodljivo,videcemo!Za borbu do nulte tolerancije prema kriminalu I korupciji u pazarskom kraju koja je zadnjih 20 godina pustila debelo korenje!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here