Težak 76 milijardi dolara: Gejts ponovo najbogatiji na planeti!

0
42

Osnivač Majkrosofta ima četiri milijarde više u odnosu na bogatstvo meksičkog telekomunikacijskog mogula Karlosa Slima, koji je bio prvoplasirani četiri godine.

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts ponovo je najbogatiji čovek na planeti prema listi magazina “Forbs”.
Prema 28. Forbsovoj godišnjoj listi milijardera, Gejtsovo bogatstvo vredi 76 milijardi dolara, što je četiri milijarde više u odnosu na bogatstvo meksičkog telekomunikacijskog mogula Karlosa Slima, koji je bio prvoplasirani u prethodne četiri godine.

“Forbs” je ove godine registrovao rekordan broj od 1.645 milijardera (u odnosu na 1.426 milijardera u 2013. godini), a procenjuje se da njihovo bogatstvo vredi 6.4 trilijona dolara.
Ovaj poslovni magazin navodi da je po prvi put bogatstvo od 31 milijarde dolara bilo neophodno za plasman u 20 najbogatijih na svetu.
Tako je osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg ostao ispod crte, uprkos tome što je protekle godine i više nego udostvručio svoje bogatstvo koje sada iznosi 28,5 milijardi dolara, prvenstveno zahvaljujući rastu vrednosti akcija njegove društvene mreže.

Na ovogodišnjoj listi se nalazi i najveći broj žena ikada, kojih sada ima 25 odsto više u odnosu na 2013. godinu, odnosno ukupno 172 milijarderke. Najbolje plasirana dama je Kristi Valton iz Volmarta, na 9. mestu, a njeno bogatstvo procenjuje se na 36,7 milijardi dolara.

sandzakhaber / Izvor: B92

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here