Petnjičani – Muftija šta je sa kulturnim centrom Petnjica, gde su pare?

6
328

Novi Pazar – Petnjica – Nije prošlo malo vremena a u Petnjici i dalje u šiblju stoji ploča za kulturni centar Petnjica za koji je Zukorlić prikupio 76.000.00 evra. Ista situacija je i sa džamijom Kapija Peštera u Dugoj Poljani za koji je prikupljeno 120.000.00e.

slika – izgradnja gasalhane u Penjici.

gasalhana

U Petnjici meštani osuđuju ovaj nezapamćeni čin krađe novca od petnjičke dijaspore. Sagovornici sa kojima smo razgovarali kažu da takav slučaj nije zabaležen od 1990 godine kada je novac po dijaspori skupljao Sulejman Ugljanin.
Na mestu na kome je predviđeno da bude kulturni centar zarasla je tabla u travi i scene su kao iz horor filmova.
Meštani kažu da se ovih dana uveliko radi na prikupljanju novca za gasalhanu u petnjici i još jednu Džamiju pa pozivaju Zukorlića da prikupljeni novac da u Vakufsko dobro jer je to novac koji je dala njihova dijaspora i stanovnici Petnjice.
U Dugoj Poljani pak pozivaju kandidata za poslanika na listi BDZ Ferhana Sejdovića iz Raškovća koji je bio garant da će se ta džamija podići da hitno reaguje jer je to bruka i za njega i za njegovu porodicu.
Više sagovornika sa kojima smo razgovarali kažu da se ne radi o maloj sumi novca i da je taj novac dat za džamiju a ako nije uzaludno potrošen da isti daju makar u dobrotvorne svrhe, jer se vidi da je džamija “Kapija Peštera” bila predizborni marketinški trik.
Podsetimo oko 200.000,00e Zukorlić sa saradnicima prikupio je od Sandžačke dijaspore po svetu za nezapočete i nikada izgrađene projekte na celoj teritoriji Sandžaka.
Apelujemo na Glavnog muftiju i predsednika Mešihata Mevluda ef Dudića da svojim autoritetom i ustavnim aktima koji mu to omogućavaju ispita gde je novac koji je prikupljan za vakufska dobra, da li je on u skupocenom voznom parku muftije Zukorlića ili je završio u zidinama Zukorlićeve vikendice u Deževi.

6 KOMENTARA

 1. Kakvim lazima se bavite, ja nisam jos dao novac pa jos neki dali smo preko 40.000 e za platz ostatak jos se nije prikupio, tako da muftija sa time nema veze. Sram vas bilo sto se bavite haramom i odbijate narod da se to dobro sagradi…

 2. u svedskoj , bar kakosu objavili ucesnici i aktivisti kojisu prikupljali donaciju vise od 70 ooo e
  pariz preko 200 000 e po njihovim podacima
  frankfurt 700 ooo e
  luxemburk vise od 70 000 e
  e sad ko i kad laze

 3. Ovo je svakako ruzna slika koja,nazalost,govori o visokopozicioniranom coveku iz jedne verske zajednice,pa umesto da sada govorimo o tome kako se ljudima u nevolji pomaze imamo ovakve situacije!Ne mogu da ne primetim da u ovoj sredini postoji jedna “neobicna”pojava,a to je da se po direktivi pojedinih mocnika, ljudi,bolje receno osobe,uzdizu I hvale,pripisuju I'm se najlepse osobine dok je u politickoj kombinaciji sa tim mocnicima,a onda se krene u drugu krajnost kada se ti dojucerasnji”prijatelji”,koje vezuje samo intres,razidju!Cinjenica je da je Zukorlic radio godinama stvari koje su parale oci postenim ljudima,ali to niko nije smeo naglas da izgovori,a oni koji su pokusali nisu dobro prosli!Zasro ga ranije niko od, da podjem ovog medija,pa do ljudi koji su vodili I vode ovaj grad,nije prozivao,recimo do 2009.god ili prijavio nadleznim organima ono sto se sada
  istice kao neposteno(sto realno jeste)?Zukorlic nista nije radio sam,imao je dobra ledja I podrsku da uzima,otima,nezakonito gradi,nije tesko pogoditi ni ciju!Treba neko,a valjda bi to trebale da budu nadlezne institucije,sta je Zukorlic I za ciji interes radio,a bio hvaljen,a onda se proziva samo on!
  Sa moje strane je uvek prozivan sto uzima narodno I narodu,umesto kako mu vera nalaze da daje I pomaze,ali naredjenje je naredjenje,tako da mislim da nije uzimao samo za sebe vec I za nalogodavce,kao I da zbog toga trba svi da odgovaraju,bez izuzetka,naravno ako se krivica dokaze,jer do

 4. sada je bilo moguce uz pomoc “dobrih”advokata od najveceg krivca,napraviti sveca I obrnuto,ali se nadam da je tim vremenima I toj praksi dosao kraj!
  I ranije su na temu onoga sta je Zukorlic radio od mene davani komentari,ali mnogi nisu objavljeni,a znam I zasto!Hocete li ovaj objaviti,bas da vidim slobodu medija I govora u nasem Pazaru na delu?!

 5. Ne sikiraj te se svece bit napravljeno kao i svi objekti dosad
  a staje sa proektima Koje rasim obecava 15godina on i Meho znaju samo
  da uzimaju Kredite i da kupuju glasove i takve kao vas oko njega5

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here