Pet miliona dinara za izgradnju 15 kuća za izbeglice

4
135

Novi Pazar – Četrnaest porodica sa statusom izbeglih i interno raseljenih, a nastanjenih u Novom Pazaru, dobilo je priliku da reši stambeno pitanje. Preko pet miliona dinara iznosi grant koji su grad i Komesarijat za izbeglice Republike Srbije dodelili najugroženijima u ovoj kategoriji, za potrebe kupovine građevinskog materijala i završetka ranije započetih stambenih objekata. Uslovi koje je trebalo ispuniti konkursom određeni su Pravilnikom Komesarijata.

U narednom periodu će, prema rečima gradskog rukovodstva biti obezbeđen još jedan gradn iste namene, kao i poseban grant namenjen ekonomskom osnaživanju ovakvih porodica.

„Grantovi su samo jedan od načina da grad pomogne raseljenim porodicama. Godinama sprovodimo niz mera da bi smo onima koji su silom prilika napustili svoje decenijama stvarane domove, pomogli da sagrade novu budućnost. Predstoje nam nove podele sredstava, a uz podršku Komesarijata, nastojaćemo da rešimo stambeno pitanje i onima koji ovoga puta grantom nisu obuhvaćeni. U pitanju su ljudi koji su naši sugrađani i koji imaju puno pravo da na zajedničkom tlu normalno žive“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara dr Meho

Mahmutović , nakon podele ugovora o dodeli sredstava. Grad će uz podršku Republike, a u okviru rešavanja statusa socijalno najugroženijih, interno raseljenih porodica, početi izgradnju stambene zgrade kapaciteta osamnaest stanova, rečeno je tokom sastanka. Pravo da konkurišu za taj smeštaj dobiće porodične zajednice koje nemaju minimum mogućnosti za samostalno rešavanje stambenog pitanja.

4 KOMENTARA

  1. Grad obezbedjuje placeve i infrastrukturu, Sto uopste nije malo…
    Da je DrSuUglj na vlasti 100% sam siguran da bi dva predhodna komentatora to kovala u zvezde!
    Ovako, oni su samo “realni” ljudi “iz mase”…

    • Nerealnost iz elite,totalno si promasio temu u vezi politicke pripadnosti komentatora pod imenom Realnost,nisi cak ni blizu,sto,ako se malo potrudis I ako te sreca posluzi mozes I da proveris!Govorim u svoje ime I iz svoje glave,jer ne umem da govorim sta mi drugi narede ili plate da pricam!Volim ovaj grad I sve dobronamerne I postene ljude u njemu koji,na zalost od vas politikom zatrovanih ,ne smeju vise ni da misle!Ovo je I dalje mali grad I u njemu se sve zna,a iskreno svojim komentarom obuhvatam sve koji svoj polozaj I poverenje koje im je neko ukazao stavljaju iznad interesa naroda,u konkretnom slucaju zaista napacenih jadnika!
      A koliko je tvoj komentar umesan govori I cinjenica da si se predstavio kao “Nerealan”,sto u konkretnom slucaju zaista I jesi,jer mesas babe I zabe!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here