Ljajić – Zukorlić je sveden na političku marginu!

3
230

BEOGRAD – Predsednik SDP Rasim Ljajić izjavio je danas da je najvažnije da nova vlada bude formirana u roku koji je zacrtan, do 1. maja i da će njen najveći izazov biti zapošljavanje i podizanje životnog standarda.

20140323-110910.jpg

Nova vlada će, s obzirom na izborne rezultate, biti sastavljena od najmanjeg broja partnera od svih dosadašnjih nakon 2000. godine, rekao je Ljajić, naglasivši da koalicija kojoj pripada neće sastaviti vladu samo od svoje liste već će ponuditi i drugim političkim partnerima ulazak u vladu na osnovu programa koji pripremaju, a na SNS je da odluči koji će to partner biti.

Ljajić je naglasio da je najvažnije da vlada što pre profunkcioniše i uhvati se u koštac sa ozbiljnim izazovima koji je očekuju.
“Imamo godinu i po dana aktivnog vremena za ono što nas čeka, a to su ozbiljne društvene i ekonomske reforme”, rekao je Ljajić gostujući u Dnevniku RTS-u, podsetivši da već 2016. godine slede lokalni izbori, 2017. predsednički a 2018. redovni parlamentarni izbori.

Prioritet nove vlade biće ekonomski razvoj i zapošljavanje i najteži posao će biti pred resorima ekonomije, finansija i svima koji se bave pitanjem u vezi sa životnim standardom, naveo je Ljajić,

Na pitanje da li je dobro ili loše što će ova vlada imati slabu opoziciju, on je istakao da je za zemlji i vladu dobro da ima organizovanu i jaku opoziciju ali da su izborni rezultati takvi kakvi jesu.
“Ono što će biti opozicija vladi i onome što budemo radili je demokratska javnost, koja će vrlo jasno moći da prati šta je urađeno od onoga što je obećavano u kampanji”, rekao je Ljajić.

Na pitanje da li očekuje da uskoro budu održani pokrajinski izbori, Ljajić je odgovorio da se, sudeći po rezultatima ovih izbora, na kojima se videlo da je raspoloženje birača suprotno od onoga od pre godinu ipo dana, pokrajinski izbori teško mogu izbeći.

Ljajić je rekao da je “više nego zadovoljan” rezultatima ostvarenim u Sandžaku, prvo jer je njegova stranka ostvarila pobedu u više gradova, zatim jer su to bili prvi izbori da su i Srbi i Bošnjaci glasali za jednu izbornu listu i na kraju zbog toga što je Zukorlić osvojio 50 odsto manje glasova, što ga je stavilo na političku marginu.

3 KOMENTARA

  1. Ne znam zbog cega forsirate, i naglasavate tudje rezultate?
    Samo se potrudite da vasi budu sto bolji, i to je dovoljno, svi imamo oci, usi, mozak da vidimo sta su svi ostali napravili, i da zakljucimo ko je pobednik, a ko gubitnik…
    Bice prilike da se pokaze prava jacina svake od ovih stranaka, a to su lokalni izbori, i tad cemo znati ko je pobednik u Sandzaku…
    Do tad, DELA, NE RECI.
    Sve najbolje…

  2. Ministar izgleda mora, bar jednom sedmicno, da pomene Zukorlica.. jedan drugog ‘ne daju’ da padnu u zaborav! Sta ce ‘gidni’ obojica:))

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here