Izetbegović: Vučiću, dobrodošao si u Sarajevo

1
68

Predsedavajući Predsednistva BiH u osmomesečnom mandatu Bakir Izetbegović, povodom pobede naprednjaka na vanrednimi zborima u Srbiji, javno je pozvao Aleksandra Vučića da poseti BiH, uz poruku da je lider Srpske napredne stranke dobrodošao u Sarajevo.

Izetbegović je rekao da, posle apsolutne pobede Vučićevog SNS-a, očekuje nastavak korektne politike Srbije prema BiH u skladu sa izjavama koje je lider naprednjaka ranije davao.

Prvi čovek tročlanog šefa države u BiH kaže da očekuje i nastavak evropskog puta Srbije, koji odgovara BiH, kao i nastavak regonalne saradnje.

On je ocenio da je Vučić simbol “jedne pozitivne promene politike”, te da je u Srbiji, zahvaljujući njemu, došlo do sazrevanja.

“Pozivam ga javno i u Bosnu i Hercegovinu je dobrodošao”, rekao je Izetbegović, komentarišući Vučićevu izjavu da će rado odazvati pozivu da poseti BiH.

Izetbegović je u intervjuu agenciji Anadolija, koji je preneo sarajevski portal Klix.ba, rekao da misli da će taj poziv uslediti već za Biznis forum a, kao je rekao, možda i ranije.

Sarajevski Biznis forum je prošle godine održan polovinom maja.

sandzakhaber / Izvor: Tanjug

1 KOMENTAR

  1. – A niste objavili onu prelijepu cestitku sina rahmetli Alije Izetbegovica,koju je uputio Sulejmanu Ugljaninu,kao jedinom LEGITIMNOM PREDSTAVNIKU BOSNJAKA. Zasto to ne smijete da objavite? 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here