Buster stanica puštena u rad u Novom Pazaru – foto

1
344

Novi Pazar – U prisustvu ambasadora Kuvjta, Yousef Ahmad AbdulSamada, puštena je u rad buster stanica, za koju je sredstva obezbedila upravo Vlada Kuvajta, posredstvom minstra u Vladi Srbije, Rasima Ljajića i rukovodstva grada Novog Pazara, na čelu sa dr Mehom Mahmutovićem.

Država Kuvajt uložila je u bolje vodosnabdevanje Novopazaraca pola miliona eura. Buster stanicu je, presecanjem vrpce u rad pustiogradonačelnik Mahmutović.

„Problem rešavamo najviše zahvaljujući Kuvajtu, donaciji te zemlja ali i ministru Ljajiću kao posredniku u donaciji. Vlada Kuvajta podržaće i druge projekte od vitalnog značaja, a dobili smo uveravanja od njegove ekselencije da ćemo dobiti prilku i za ostvarenje kontakata sa kuvajtskim privrednicima. O se objekta i njegovog značaja tiče, malo je reći a je buster stanicom rešen veliki problem svih građana“, istakao je Mahmutović, zahvalivši Ambasadi Kuvajta na prijateljskom odnosu prema Novom Pazaru.

Voda je kao osnovni izvor života i preduslov normalnog funkcionisanja. Prema rečima ambasadora Yousef Ahmad Abdulsamada, problem vodosnabdevanja odabran je za rešavanje jer „zemlja iz koje on dolazi puno energije usmerava prema kvalitetnijem življenju i preduslovima za poboljšanje opšteg standarda“.

Iz Ambasade su najavili nastavak saradnje Kuvajta i Srbije u različitim oblastima, sa posebnim osrtom na podršku Sandžaku. Izgradnja buster stanice je jedan od kapitalnih investicionih projekata gradske vlasti, realizovanog u cilju trajnog rešavanja problema snabdevenosti vode, odnosno povećanja kapaciteta vode kroz sistem,

do kranjih korisnika.

1 KOMENTAR

  1. Bas mi je zao sto je oveko po kisi navrat nanos otvorena toliko prizeljkivansa busterstanica!Stvarno je ovaj narod cudan,umesto da svi prisustvujemo tom istorijskom cinu,po medijima se sire dezinformacije o datumu I vremenu otvaranja!Mojoj porodici je bas zao sto smo zbog dezinformacija propistili otvaranje!Ipak botno je da je otvorena,pustena u rad,a vidim bili su na otvaranju koji su zasluzni za njeno poatojane!Cestitke!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here