Blog izbori u turskoj uživo: Glasali Erdogan i Gul

0
78

Izbori u Turskoj do sada odvijaju se mirno javila je agencija Anadolija bez obzira na male sukobe između predstavnika biračkih odbora.

ANKARA – Milioni Turskih glasača su pohrlili na birališta u nedjelju i do sada je mirno .

Glasanje počelo 07:00 sati na većini istočnih biračkih mjesta širom 32 pokrajina i da će završiti u 16:00 , dok je u 49 zapadnih pokrajina glasanja počela u 08:00 i da će završiti na 17:00 .

Dopisnik agencije Anadolu koji izvještava  iz jugoistočne provincije Diyarbakir , rekao je da do sada  nije bilo problema .

GLASAO SA 130. GODINA

U istočnoj provinciji Sirt , 130 -godišnji Mehmet Esen je rekao: ” Ja sam glasaO za mir i bratstvo turskog i kurdskog naroda “,

 

Ankara- Predsednik Turske Abdulah Gul glasao je u osnovnoj školi Canakaya.

 gul

 

Istanbul: Glasao je premijer turske Redžep Tajip Erdogan sa suprugom Emine on je novinarima za vreme glasanja kazao da danas glasa narod i da će on odlučivati o sudbini Turske. 

Erdogan je takođe kazao da je interesovanje i glasanje veoma visoko te da će izlaznost biti veoma velika.

Turski premijer i lider Stranke pravde i razvoja (AK partije), Recep Tayyip Erdogan,glasao je  u Uskudar četvrti Istanbula-

Erdogan, nakon glasanja, kazao je da koliko on zna učešće u današnjem izborima će biti visoko i zato “nacije će odrediti što je istina”.

“Želim da čestitam mom narodu, i nadamo se da će ovi izbori biti korak naprijed za demokraciju u zemlji”, dodao je on.

“Turska je ponosna na tebe” i “Recep Tayyip Erdogan” samo su neke od parola koje su uzvikivali pristalice koje su došle da pozdrave Erdogana za vreme dok je glasao.

erdogan

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here