Zukorlić dogovorio koaliciju sa Čedomirom Jovanovićem BDZS ide sa LDP

1
398

Novi Pazar – Predsjedništvo Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamera Zukorlića dogovorilo je koaliciju zajedničkom nastupu LDP Čedomira Jovanovića na predstojećim parlamentarnim izborima javljaju portali bliski Muameru Zukorliću.
Programski sporazum oko koga je postignuta saglasnost sadrži zajedničko zalaganje za rešavanje statusa Bošnjaka u Srbiji i statusa Sandžaka u duhu evropskih principa i međunarodnih akata o ljudskim pravima.
Međutim ono što ostaje nejasno jeste koliko mandata će dobiti BDZ ukoliko LDP pređe cenzus što malo ko od analitičara misli da će se dogoditi.

Zukorlić istrgovao sa LDP preko leđa SDA!

Simptomatično je da je Zukorlić pregovarao sa Sulejmanom Ugljaninom na jednoj strani što je objavljeno i na zvaničnom sajtu SDA a sa druge strane dogovarao koaliciju sa Jovanovićem.  Zukorlić je tako odstupio od ideje formiranja Bošnjačke Unije stranaka i pripojio se strankama u Beogradu.

I sami pristalice Muamera Zurkorlića na svom web portalu negoduju zbog ove koalicije i podsećaju na izjave Čedomira Jovanovića te njegovo podržavanje Gey Parade u Beogradu i izjave da Hodže treba da idu u Džamije.

1 KOMENTAR

  1. Aiiih sad ispade sve po ledjima SDA…

    Budimo realni SDA je samo ono drago ime koje rado cujemo jos pocetkom 90ih kd su se u BiH rodili i na izborima pobjedili

    ali SDA osim tog dragog imena nema sta da ponudi ovom napacenom narodu Sandzaka,
    jedini koji to moze je Muftija, daj onda da ostavimo razlike u misljenjima i odlucimo se sta je najbolje za Sandzak , to je Muftija i BDZ….

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here